Kvinde troede, at hun var træt på grund af lange arbejdsdage: Sandheden viste sig at være langt værre

03/12/2023 14:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat / Megan Horrocks
Megan Horrocks troede, at trætheden skyldtes hendes 16-timers arbejdsdage - men det viste sig at være langt værre.

Mest læste i dag

En kvinde begyndte at opleve symptomer som træthed og oppustet mave og troede først, at det blot skyldtes hendes travle arbejdsliv. Efter en scanning blev hun imidlertid konfronteret med en skræmmende diagnose fra lægerne.

Megan Horrocks delte sin historie, der startede under hendes arbejde som spa-terapeut på en yacht. I begyndelsen undervurderede hun symptomerne, men de eskalerede gradvist. Den 30-årige kvinde fra Crosby, Merseyside, forklarede sine oplevelser for Liverpool Echo.

"Jeg tænkte, at jeg måske udviklede en glutenintolerance. Jeg oplevede oppustethed og mavesmerter. Det var meget subtilt og varede omkring seks måneder," fortalte hun mediet og tilføjede: "Jeg var træt, men jeg skrev det af som konsekvensen af mine lange arbejdsdage og det hektiske liv, jeg førte. Da det ikke var konstant, udskød jeg det."

Efter at have konsulteret sin læge og fået en normal blodprøve, viste yderligere tests, at Megan havde tarmkræft i stadie tre, ifølge Mirror.

"Jeg følte mig lidt følelsesløs. Jeg troede, de ville fortælle mig, at jeg havde Crohns eller colitis," sagde Megan og tilføjede: "Jeg mistede min far til kræft, da jeg var 19 år, og jeg tænkte, det ville ikke ske for mig. Min mor brød sammen, og jeg følte, jeg skulle være stærk for hende. Man kan virkelig komme ned i kulkælderen, men man skal rejse sig igen."

Selv med strålebehandling og kemoterapi på Clatterbridge Cancer Center i Liverpool i syv en halv uge, blev Megan rådet til at gennemgå en operation på grund af kræftens omfang og placering. Besluttet på at tage kontrol over situationen, supplerede hun sin behandling med naturlige midler og en sund livsstil.

Efter tre måneder og inden operationen anmodede Megan om en tidlig scanning for at evaluere effektiviteten af hendes tilgang.

"Lægen sagde: 'Det er en fantastisk nyhed.' Han kunne ikke finde tumoren på scanningen og sagde, 'Hvad har du gjort? Uanset hvad du gør, virker det. Lad os få dig tilbage til en ny scanning'," delte hun.

Efter flere scanninger og en koloskopi fik Megan beskeden om, at lægerne ikke kunne registrere nogen tegn på tumoren udover arvæv.

"[Lægen] sagde: 'Det er ikke guldstandarden, men du behøver ikke en operation. Du kan nøjes med lidt tropeterapi.' De roste det, jeg havde gjort. Jeg undgik den invasive operation," sagde hun.

Megan gennemgår nu en specifik strålebehandling rettet mod eventuelle resterende celler. For at hjælpe andre har Megan dokumenteret sin kræftrejse på Instagram under brugernavnet @megghorrocks.