Johanna mistede pludselig sin 1-årige datter Agnes: Nu advarer hun andre forældre til at være opmærksomme

10/11/2023 12:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Johanna mistede pludselig sin 1-årige datter til hvad der startede som en almindelig forkølelse, og nu advarer hun andre forældre.

Mest læste i dag

I en tid, hvor tilliden til sundhedssystemet udfordres, træder Johanna Wallin frem som en mor, der har oplevet det mest hjerteskærende - at miste sit barn.

Johanna har taget den smertefulde beslutning om at transformere sin sorg til en mission om at oplyse om sepsis, en tilstand der kostede hendes 1,5-årige datter, Agnes, livet.

For Agnes begyndte det hele med en almindelig forkølelse en solrig søndag i maj. Fire dage senere blev hun erklæret død på en nødbåre, efter at have klatret op i parkens klatrestativ.

"Hvis jeg havde haft den viden, jeg besidder i dag, ville vi have ringet 112 klokken tre om natten," udtaler Johanna ifølge Aftonbladet.

Agnes var en livlig og social lille pige, der elskede at gå på lange ture, selv i sin tidlige alder. Men en skæbnesvanger forårsdag vendte alt op og ned:

"Det er en frygteligt hurtig proces, jeg kan ikke fatte det," siger Johanna videre.

Det er imidlertid ikke kun den tragiske hændelse, der gør denne sag bemærkelsesværdig. Det er også systemets manglende evne til at diagnosticere og handle i tide:

"Hvis man ikke indlægger et barn, der er så dårligt, hvornår gør man det så?" spørger Johanna, der følte, at sundhedspersonalet ikke tog hendes bekymringer alvorligt.

Johanna har nu startet 'Børnenes Sundhedsoprør,' en bevægelse, der søger at indsamle vidnesbyrd fra forældre til børn, der har lidt under sundhedssystemets mangler.

Hun skjuler ikke, at hendes indsats er for hendes barn, men også for alle andre børn:

"Jeg gør det for hende, men også for alle andre børn."

Dette er sepsis:

Ifølge Helse Norge er sepsis "en alvorlig infektion, der kan få kroppens organer til at svigte. Tilstanden kan være livstruende, hvis den ikke opdages og behandles i tide."

Symptomerne inkluderer:

  • Stakåndethed

  • Hurtig puls

  • Klam eller svedig hud

  • Forvirring eller desorientering

  • Rystende kuldegysninger

  • Feber

  • Alvorlig smerte eller ubehag