Jæger gør chokerende fund: Hjort med behåret øjeæble

23/02/2021 15:18

|

Redaktionen

Foto: National Deer Association

Mest læste i dag

En hjort har fået stor opmærksomhed, efter at en jæger opdagede dens helt særlige øje.

Folk spærrede i den grad øjnene op i en forstad i den amerikanske stat Tennessee. Her bleven hjort, med en helt særlig lidelse nemlig opdaget – Det skriver Unilad.co.uk.

Den bizarre tilstand er nøjagtig lige så bizar at se på, som den lyder - hjorten har hår, der vokser ud af øjnene.

Den stakkels hjorte lider af en tilstand kaldet hornhinde dermoid, der opstår, når et væv af en bestemt type vokser på det forkerte sted. Hår der vokser ud af øjnene, kan muligvis være det værste tilfælde af dette.

Ifølge National Deer Association gik den cirka et-år gamle hjort rundt i store cirkler omkring en forstad i Knoxville, og det alarmerede de lokale beboere, da de bemærkede, at dyret var blødende, desorienteret og uden frygt for mennesker.

Af frygt for at dyret led af en farlig sygdom, der potentielt kunne smitte mennesker, valgte lokale myndigheder at aflive hjorten, der herefter blev sendt til undersøgelse ved Southeastern Cooperative Wildlife Disease Study.

I den efterfølgende rapport blev det konkluderet, at hjorten havde hud voksende på hornhinden, og at dette stykke hud med tiden havde udviklet kraftig hårvækst.

‘Hornhinde dermoider, som i tilfældet med denne hjort, indeholder ofte elementer af normal hud, herunder hårsække, svedkirtler, kollagen og fedt,” – udtalte en forsker fra Cooperative Wildlife Disease Study og tilføjede:

'Vi antager, at dermoiderne udviklede sig gradvist, og at hjorten var i stand til at tilpasse sig sit faldende synsfelt over tid,' tilføjede de.

Biologen Chad Stewart, der har arbejdet med hjorte i 15 år, har reageret på nyheden vi Twitter, og fortæller at han i sit arbejde aldrig har set noget lignende.

Selvom hjorten måske stadig var i stand til at se, slår forskerne fast at dyret med stor sandsynlighed har lidt, i takt med at lidelsen blev værre.