Gør chokerende fund i påskechokolade

07/04/2023 19:05

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
I Belgien har man beslaglagt et parti af chokoladekaniner fyldt med farlige stoffer.

Mest læste i dag

I denne weekend vil chokoladekaniner sprede påskehygge til børn over hele verden.

Desværre er ikke alle af chokolade, som man kunne tro.

For nylig blev et parti af chokoladekaniner beslaglagt af den belgiske toldbetjent Pol Meuleneire, og det viste sig, at de var lavet af en solid klump MDMA, som er det aktive stof i ecstasy.

Det skriver Yahoo News ifølge Ekstra Bladet.

Belgien er kendt som porten til Europa for latinamerikansk kokain, og landet er nu også blevet en pladespiller for postordre af syntetiske stoffer, der er fremstillet i Europa og sendt til hele verden.

Pol Meuleneire, der går på pension om få måneder efter 43 år i Belgiens toldvæsen, fortalte AFP, at da han begyndte sin karriere, blev han begejstret over at finde 10 gram hash i et brev.

Nu er hans arbejdsplads i Bruxelles lufthavn overfyldt med mistænkelige pakker samt poser og krukker med ulovlige piller og pulvere.

- I 2022 nåede vi næsten seks tons narkotika, beslaglagt her i lufthavnen, fortæller Florence Angelici, der er talskvinde for SPFs føderale finanstjeneste.

- Det går over hele verden. I dag kan folk bestille online på 'det mørke web' med få klik og kan bestemme, hvad de vil have, og få det leveret til deres hjem, tilføjer hun.

De falske chokoladekaniner var pakket sammen og sendt fra Belgien til en køber i Hong Kong, men blev heldigvis opsnappet i Bruxelles lufthavns fragtterminal.

Pol Meuleneire brugte sin håndholdte scanner, som bruger Raman-spektroskopi til at identificere forskellige typer stoffer, og kunne hurtigt se, at kaninerne indeholdt MDMA.

- Kan du se det? Det er ren MDMA, sagde den 61-årige og tilføjede:

- Så her har vi et eller to kilo af det her. Med et kilo laver du 6.000 ecstasy-piller.

I samme uge beslaglagde han også en pakke med ketamin og en pose med crystal meth.

Den ene var gemt i en madpakke af mærket Peppa Pig, og den anden blev fundet i et kemisæt, som også bruges af børn.