Forældre stopper med at give deres 41-årige søn lommepenge: Så tager sønnen en voldsom beslutning

18/07/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Inden man bliver gammel nok til at få et fritidsjob, er der mange, der får muligheden for at tjene lidt penge derhjemme. Forældre betaler lommepenge i bytte for støvsugning, opvask og lignende.

Mest læste i dag

Ifølge Sosialnytt har en 41-årig mand valgt at tage sine forældre med i retten, da forventningerne om lommepenge ikke forsvandt med alderen.

Faiz Siddiqui, som bor i London sammen med sine forældre, mener, at det er deres ansvar at forsørge ham økonomisk. Hans forældre er uenige i dette synspunkt, hvilket har ført til en retssag mellem sønnen og hans forældre.

Selvom forældrene bor i Dubai, har de tilladt deres søn at bo gratis i deres lejlighed i det eksklusive område Hyde Park i London. Nu ønsker de dog, at den voksne søn begynder at betale husleje.

Faiz Siddiqui er uddannet advokat og arbejdede som sådan indtil 2011. Siden da har hans forældre tilladt ham at bo gratis og har givet ham en ugentlig sum penge til at dække hans leveomkostninger.

Nu nægter forældrene at forsørge ham økonomisk, hvilket sønnen ikke accepterer. Han mener, at det krænker hans "grundlæggende menneskerettigheder" at fratage ham hans lommepenge.

Denne sag er den første af sin slags i Londons retssystem. Da sagen blev fremlagt i retten, blev den afvist, hvilket førte til, at Siddiqui ankede dommen.

Hans advokat, Hugh Southey, hævder, at Siddiqui er berettiget til forældrestøtte i henhold til den britiske lov, kendt som "1989 Children's Act", da han er en "sårbar" voksen på grund af sundhedsproblemer.

Dette er ikke den 41-åriges første retssag, hverken i professionel eller privat sammenhæng. Tidligere har han sagsøgt Oxford University, da han mente, at undervisningsstandarden var så lav, at det påvirkede hans karrieremuligheder. Heller ikke dengang fik han medhold i retssagen.