En tidligere børnestjerne havde én replik i Titanic: Så meget tjener han på den 25 år senere

01/10/2023 14:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: 20th Century Studios
Det er næsten 25 år siden, at Titanic fik premiere, og én af filmens barnestjerner tjener stadig penge på den.

Mest læste i dag

James Camerons ikoniske film, "Titanic," med hovedrollerne Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, har opnået en enorm succes og er blevet set af næsten alle. Denne film har sat utallige rekorder og er en af de mest indbringende film nogensinde. Selvom den er næsten 25 år gammel, fortsætter den med at generere indtægter til de mange mennesker, der bidrog til dens skabelse.

Ud over de velkendte hovedrolleindehavere inkluderede filmen også talentfulde skuespillere som Billy Zane, Bill Paxton, Gloria Stuart og Kathy Bates. Der var også Reece Thompson, som portrætterede karakteren kendt som 'lille irsk dreng.' Selvom hans rolle måske ikke er den mest fremtrædende i folks erindring, kan han stadig fortælle, at han drager fordel af filmen økonomisk den dag i dag, til trods for hans mindre rolle.

Thompson, der i øjeblikket fungerer som digital marketingchef ved Brian Head-skiresortet i Utah, USA, var kun fem år gammel, da filmen blev optaget i slutningen af 1990'erne. Ikke desto mindre blev han ikke kun castet i en rolle, men havde også en replik i den ikoniske film.

Thompson spillede den unge irske dreng, som man kan se i scenerne, hvor skibet langsomt synker. I disse øjeblikke ser man hans store, uskyldige øjne rettet mod sin mor, spillet af Jenette Goldstein, mens han spørger: "Hvad skal vi gøre, mor?" Hendes svar lyder: "Vi venter bare, min kære."

Foto: 20th Century Studios

Senere i filmen bliver det antydet, at den lille irske dreng, hans søster og hans mor møder deres skæbne under katastrofen. Dette illustreres i en scene, hvor de to børn ligger i en seng, mens moren deler en historie med dem, alt imens de venter på deres uundgåelige skæbne.

Det er bemærkelsesværdigt, at den unge skuespiller næsten ikke fik rollen, da hans mor stod over for to forskellige muligheder: Thompson kunne enten deltage i en reklamefilm for en tankstation eller få en lille rolle i "en spillefilm."

Dette skriver Unilad 

Han husker sin mors beslutning på følgende måde: "Den endte med at blive en af de mest indbringende film i historien, så det er ret bemærkelsesværdigt, når man ser tilbage på det. Min mor tænkte: 'Lad os gøre det. Det bliver sjovt. Selv hvis filmen er dårlig, kan vi stadig se den.' Det endte selvfølgelig med at blive en kæmpe succes, så det var en klog beslutning fra hendes side." har han tidligere udtalt til Business Insider.

Således blev Reece Thompson en del af den berømte film, og han er stadig i stand til at huske, at selv én enkelt replik var en udfordring at udføre korrekt på grund af den irske accent.

Han deler: "Hvis du lytter til det, lyder det ikke særlig irsk. Det lyder bare forsigtigt. Jeg husker, at jeg prøvede at efterligne, hvad taletræneren forsøgte at opnå. Det var så tæt, som jeg kunne komme."

Selvom hans skærmtid i filmen kun udgør få minutter af dens samlede spilletid på hele 3 timer og 14 minutter, blev han betalt $30.000 (næsten 200.000 kroner) for sin rolle dengang.

Thompson afslører imidlertid, at han fortsat modtager indtægter fra sin rolle, både regelmæssigt i årene efter filmens udgivelse og endda inden for de seneste par år. Disse betalinger har variabelt beløb, nogle gange i "de lave tusinder" og andre gange i størrelsesordenen $200-$300 (1300-2000 kroner).

Han bemærker, at det nu er en mere sporadisk begivenhed i hans tanker, og han siger: "Det er mærkeligt. Det er ikke noget, jeg tænker meget over længere. Det er ikke som 'Åh, hvornår kommer den næste Titanic-check?' Når det sker, tænker jeg mere: 'Åh, det er cool, ekstra $100.'"