En elev skulle tegne Finlands flag i en prøve - hans fejl fik læreren til at græde af grin

23/03/2024 13:10

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En skoleelev fik til opgave at tegne det finske flag i en prøve. Resultatet endte med at få læreren til at græde af grin.

Mest læste i dag

"Ret så enkelt skoleopgave," tænkte en lærer. Opgaven for eleverne, der går i en engelsktalende skole, var således at tegne flagene fra Danmark, Sverige og Finland.

Mens Sverige og Danmark blev klaret uden større problemer, voldte Finlands flag lidt flere problemer, og resultatet har fået tusindvis af mennesker til at le højt.

I en skole fik eleverne til opgave at tegne flagene fra Sverige, Danmark og Finland. De to første gik smertefrit for denne unavngivne elev, men da tiden kom til det finske flag, gik det helt galt.

På engelsk hedder det 'Finnish flag', når man skal omtale det finske flag. Derfor er det kun adskilt med et enkelt bogstav fra et helt andet flag: "finish flag". Her er der naturligvis tale om et flag, der f.eks. bruges ved målstregen i motorsport.

Netop dette virkede til at have forvirret eleven en smule, da han eller hun endte med at tegne et helt andet flag, end det finske flag. I stedet blev der tegnet et flag med sorte og hvide tegn, som rigtigt nok bruges til f.eks. motorsport.

Som du kan se på billedet herunder, så er det ikke det finske fag, der er blevet tegnet. Derfor har læreren også skrevet, at det er det forkerte flag, der er blevet tegnet af den pågældende elev.

Dette billede er blevet delt i stor stil, og især i Norden er det blevet et meget populært billede. Mange læsere har grint højt af denne søde, men forståelige fejl, som er både charmerende og sjov på samme tid.

Og mon ikke, at eleven har lært om forskellen på de to flag, efter at have sin egen tegning på de sociale medier og andre steder på nettet.

Foto: Reddit