David spiste en karryret: Ugen efter var han lam

16/08/2023 08:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Syv år efter en madforgiftning, der næsten tog livet af ham, er David klar til at fortælle sin utrolige historie.

Mest læste i dag

43-årige David Miller fra Storbritannien er far til to børn. Men i 2016 oplevede han næsten at miste livet efter at have spist en dårlig portion karry. Han var tæt på at sige farvel til sine børn den dag.

I dag er han heldigvis i god form igen og forbereder sig faktisk på at deltage i et marathon i april. The Daily Star har skrevet om hans bemærkelsesværdige historie.

I 2016 spiste Miller en såkaldt 'bhuna curry' fra sit sædvanlige indiske spisested i London, et sted han havde besøgt mange gange før. Men denne gang fik karryret alvorlige konsekvenser for ham, på trods af at han var i god form på det tidspunkt.

En bakterie i maden begyndte at udvikle sig, og inden for seks måneder gik Miller fra at have mild mavepine og en prikkende følelse i hænder og fødder til at kæmpe med vejrtrækningsproblemer. Til sidst endte han med at være lammet i det meste af sin krop og måtte tilbringe fem måneder på hospitalet.

I de sidste måneder af hans ophold på hospitalet var det faktisk usikkert, om han ville overleve. Lægerne diagnosticerede ham med Guillain-Barre syndrom, en sygdom hvor kroppens eget immunforsvar angriber nervesystemet. Årsagen til hans tilstand var den dårlige karry, og konsekvenserne var lammet vejrtrækning, kropslammelse og uudholdelige smerter.

Miller udtalte senere, "Det var virkelig skræmmende." Han mindes hændelsen som en dramatisk nedtur, hvor han gik fra prikkende hænder og fødder til at være afhængig af en kørestol på blot en uge. Han tilføjede, "Nogle mennesker mister livet på grund af denne sygdom. Forestil dig at stirre på din egen krop og forsøge at bevæge den, uden at den reagerer."

I dag er Miller i stand til at tale åbent om sin kamp med sygdommen, da han er kommet sig fuldstændigt. Faktisk er han så sund, at han har planer om at deltage i London Marathon til april.

Han har delt sine refleksioner, "Det har fået mig til at værdsætte livet mere og fokusere på nuet."