Datteren smagte forældres mad: En ubehagelig overraskelse ventede, da regningen kom.

27/08/2023 04:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Familien skulle blot ud at spise med deres datter. Og hun ville smage noget af forældrenes mad. Derfor gav beværtningen hende en tallerken, men da regningen kom, blev de efterladt målløse.

Mest læste i dag

Italienske besøgende på en restaurant blev overraskede, da de blev opkrævet 2 euro for en tom tallerken, så deres datter kunne smage på pastaen. Italienerne gjorde grin med restauranten på grund af denne usædvanlige afgift, og den lokale guvernør kritiserede endda situationen.

Ida Germano, ejeren af Osteria del Cavolo i Finale Ligure, forklarede til The Times, at afgiften havde sin berettigelse, da rengøringen af flere tallerkener medførte ekstra arbejde. Hun påpegede, at omkostningerne ved at bringe og vaske ekstra tallerkener, så moderen kunne lade sin datter smage på pastaen, udgjorde "ekstra arbejde."

Ikke de eneste med ekstra priser

Familien er ikke den eneste, der har stået over for ekstra afgifter. I en anden situation blev et par, der bad om en ekstra teske til at dele en dessert, opkrævet 1,50 euro. De blev pålagt denne afgift for fornøjelsen ved at bruge to teskeer til at nyde crema catalana på et pizzeria nær Alba i det nordlige Piemonte.

I en anden episode blev et andet par opkrævet 2 euro ekstra for at få deres sandwich skåret i to, så de kunne dele den. En utilfreds kunde delte endda et billede af kvitteringen online som bevis på denne forvirrende afgift. Datoen den 18. juni på kvitteringen tydeliggjorde, at Bar Pace havde opkrævet 2 euro (svarende til 1,70 pund) for privilegiet ved at dele deres eksklusive sandwich i to.

På kvitteringen stod der 'diviso da meta', hvilket på engelsk oversættes til 'split in half'. Denne tillægsafgift hævede prisen på den allerede dyre toast vegetariano e patatine (grøntsagstoast og chips) fra 7,50 euro (6,46 pund) til 9,50 euro.

Ejeren af baren, der ikke blev nævnt ved navn, svarede til italienske medier og påpegede, at "yderligere anmodninger medfører omkostninger. Hvis en kunde beder mig om at lave to portioner toast, skal jeg bruge to underkopper, to servietter og gå til bordet med begge hænder. Det er sandt, at kunden altid har ret, men det er også sandt, at yderligere anmodninger påfører omkostninger."