Chok i lufthavnen: Johan var dybt forbløffet, da han så prisen på regningen

10/10/2023 12:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: X (tidligere kendt som Twitter)
Johan kunne ikke tro sine egne øjne, da han så, hvad han skulle give for sin rejemad og øl i lufthavnen.

Mest læste i dag

Det er almindeligt kendt, at priserne i lufthavne ofte er højere end andre steder. Dog for nylig har en pris på en simpel rejesandwich og en øl i Landvetter Airport i Sverige skabt stor forargelse på sociale medier.

Selvom man forventer, at lufthavnspriser er højere, blev prisen på dette enkle måltid, som lød på 422 svenske kroner (svarende til omkring 268 danske kroner), betragtet som urimelig høj.

Norske DinSide rapporterer om sagen, som blev sat i fokus af den svenske seniorøkonom i SEB, Johan Javeus. Han delte sin forundring over det absurde prisniveau på sociale medier, nærmere bestemt på X (tidligere kendt som Twitter).

"Det er svært at blive overrasket over priserne i dag, men denne her slår det hele. En helt almindelig rejesandwich og en almindelig øl i Landvetter Airport... 422 SEK!!!," skrev han.

Javeus' indlæg er blevet viralt og har i skrivende stund fået mere end 2.800 'likes' og 532 kommentarer.

Reaktionerne spænder vidt, fra dem, der ser det som en trist realitet i lufthavne, til dem, der ikke kan tro deres øjne og hellere ville sulte end betale sådanne priser.

"Så vil jeg hellere sulte," udtaler Mathias Sundin.

Javeus har ikke udtalt sig yderligere til medierne om sagen, men hans opslag har startet en større debat om prisniveauer i svenske lufthavne og spørgsmålet om, hvorvidt de er uretfærdigt høje.

Swedavia har også reageret på indlægget. Dette kommer som følge af resultaterne fra deres seneste forbrugerundersøgelse, hvor kunderne klagede over de høje priser på mad i lufthavnene.

"Priserne i lufthavnen må ikke være mere end ti procent højere end tilsvarende produkter i byen," udtalte Swedavias marketingchef til Dagens Industri.