Bilmekaniker advarer: Almindelig brændstofbesparende metoder kan ødelægge din bil

30/09/2023 08:13

|

Sebastian Ilsøth

Screenshot: YouTube @Scotty Kilmer
Mekaniker Scotty Kilmer har opfordret ejere af benzin- og dieselbiler til at ignorere en almindelig brændstofbesparende anbefaling og tage sagen i deres egne hænder.

Mest læste i dag

Youtube-mekanikeren Scotty Kilmer har advaret om at undlade at slukke for biler, når de er i tomgang, da det hurtigt kan slide på vitale komponenter.

Selvom Kilmer anerkender, at denne praksis kan spare lidt brændstof, mener han ikke, at besparelsen opvejer de potentielle langsigtede konsekvenser.

Han opfordrer i stedet bilister til at aktivere en knap, når de sætter sig ind i deres køretøj, hvilket automatisk deaktiverer et start-stop-system. Denne knap, normalt markeret med bogstavet "A" inden for en cirkel, findes typisk på instrumentbrættet nær gearstangen.

Derfor er det ikke det værd

Kilmer forklarer sin holdning på sin YouTube-kanal og siger: "Det vil sandsynligvis kun forbedre brændstoføkonomien med to til tre procent, hvilket faktisk ikke har en væsentlig indvirkning."

Han tilføjer: "Desuden øger det ikke kun omkostningerne ved at producere biler, det øger også deres slid. Se her, denne lille knap, der siger 'A off'. Når den er slukket, forbliver motoren aktiv, når du stopper, og den slukker ikke automatisk."

Kilmer påpeger: "Hovedparten af slid på din motor forekommer ved opstart, ikke sandt? Olien er i bunden af motoren, og olien skal pumpes op til toppen af motoren for at smøre den, hver gang du starter. Vil du virkelig starte og stoppe din bil hele tiden? Det vil forringe motoren, starteren og batteriet hurtigere."

RAC har tidligere beskæftiget sig med disse bekymringer og hævder, at moderne biler er designet til at tåle gentagne opstarter. De påpeger, at nye smøremidler til motorlejer hjælper med at beskytte motoren.

RAC-chefen erkender også, at moderne køretøjer er udstyret med robuste batterier med høj kapacitet, der kan modstå øget brug. De anbefaler, at bilens computer overvåger batteriniveauet og undlader at slukke for motoren, hvis der ikke er tilstrækkelig batterikapacitet tilbage.