Afrikanske kameler kan koste tusindvis af menneskeliv

28/01/2021 09:48

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er i øjeblikket et projekt under vejs i Kenya, hvor formålet er at finde ud af, hvordan man kan stoppe coronasmitte mellem kameler og mennesker.

Grunden til dette er, at man har opdaget at den type corona kameler bliver smittet med, er godt 10 gange så dødelig for mennesker, som den ’almene’ corona – det skriver TV 2.

Det er således i det nordlige Kenya, at kampen mod en potentiel yders ødelæggende coronavirus nu tages. Her går forskere rundt og forsøger at få taget prøver fra kamelerne. Det er dog ikke så let, da kameler ikke bryder sig særligt meget om at få podepinde op i næsen eller anus.

Ikke desto mindre synes det er være et nødvendigt offer i kampen mod corona. Ifølge TV 2 bærer kameler nemlig corona-varianten MERS, (Middle East Respiratory Syndrome) og denne variant er altså hele ti gange mere dødelig, end hvad vi ellers har oplevet med covid-19, og kan altså forholdsvis nemt smitte fra dyr til menneske, eller omvendt.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen, WHO, er MERS-symptomer de samme som man vil opleve ved covid-19, men med den vigtige og meget store forskel, at hver tredje person der smittes med MERS dør af det.

Den høje dødelighed understreger med al tydelighed, hvorfor testning, som den der nu foregår i Kenya er nødvendig.

Hvis vi synes det efterhånden er hårdt at have corona i hverdagen, så forestil dig lige en ligeså smitsom slags corona, der slår hver tredje den rammer ihjel.