Ægteparret havde været gift i 52 år: Men da konen nævnte hendes shoppingplaner tog manden livet af hende

18/11/2023 07:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Selvom ægteparret havde været tro mod hinanden i 52 år, skete der det værst tænkelige.

Mest læste i dag

En forfærdelig begivenhed rystede retssystemet i New South Wales, da Heinz Ratke, 76 år, blev dømt til 17 års fængsel for mordet på sin 71-årige kone, Maria Ratke.

Dramaet udfoldede sig i december 2020 i deres hjem i Katoomba, vest for Sydney. Retten fik indblik i den grusomme episode, hvor Heinz Ratke brutalt stak sin kone, Maria Ratke, ned. Dommer Richard Weinstein beskrev drabet som 'bizart' og 'mærkeligt', og det kom frem, at nogle af sårene på Maria Ratke var defensive, hvilket antydede, at hun var klar over angrebet og vågen under det.

The Daily Mail rapporterede om sagen.

Heinz fortalte politiet, at han planlagde at tage sin kones liv for at beskytte hende mod økonomiske bekymringer og for at undgå skam over deres tømte opsparing. Panikken over konens planer om juleshopping dagen efter drev ham til denne grufulde handling.

"Han sagde, at ideen om at dræbe sin kone opstod for at befri hende fra økonomiske problemer og for at undgå skam over hans egne fejl,"

Efter mordet forsøgte han i panik at begå selvmord. Nogle dage senere sendte han en besked til sin kusine, udtrykkende anger over handlingen.

'Jeg har såret hende dybt, og siden da har jeg ikke stoppet med at græde - jeg kan simpelthen ikke stoppe med at græde - jeg har aldrig såret hende før, hvorfor nu?? Jeg er så ked af det - det er ikke mig!!'

Politiet fandt Maria Ratke død i sengen, da de ankom til huset. Heinz Ratke indrømmede over for politiet, at han havde stukket sin kone.

Heinz Ratke blev idømt 17 års fængsel, hvoraf de første 11 år er uden mulighed for prøveløsladelse. På grund af hans alder er det sandsynligt, at han vil tilbringe resten af sit liv bag tremmer.