Advarsel til brugere om orange prik på iPhone

28/08/2023 05:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
En TikTok-bruger advarer om orange prik på iPhone.

Mest læste i dag

TikTok-brugeren @mrjamienyland har skabt bekymring blandt sine tilhængere ved at dele en video, hvor han opfordrer dem til at tage handling, hvis de ser en orange prik øverst på deres iPhone-skærm.

Selvom advarslen måske virker en smule dramatisk, er det absolut værd at udforske - eller afvise - især hvis du tænker på at investere i den nye iPhone 15, rapporterer LADbible.

Den orange prik forventes faktisk at være til stede i den kommende version af iOS.

"Skulle du spotte denne orange prik på din telefon, bør du søge hjælp hurtigst muligt," skriver @mrjamienyland i billedteksten til TikTok-videoen og fortsætter:

"Hvis du bemærker en orange prik (som vist øverst) på din iPhone, indikerer det, at nogen lytter. Dette har været dækket i medierne, og faktisk er den orange prik en advarsel fra Apple om, at nogen anvender din mikrofon uden din tilladelse.

"Hvis du ikke har nogen apps åbne, og prikken stadig er til stede, indikerer det, at nogen spionerer på din telefon og aflu lytter til dine samtaler. Såfremt du ser denne orange prik, bør du omgående slukke din telefon og søge hjælp."

En bruger reagerede med: "Jeg begynder virkelig at føle mig urolig nu," mens en anden tilføjede: "Dette gør mig så angst," og en tredje kommenterede: "Hvad i alverden?!?" Dog påpegede adskillige af hans tilhængere - med god ret - at prikken ikke nødvendigvis indikerer, at nogen aflu lytter, den indikerer blot, at en af telefonens apps benytter mikrofonen.

"Det indikerer blot, at din mikrofon er aktiv, og ikke at nogen lytter," svarede en TikTok-bruger.

"Det betyder blot, at mikrofonen er i brug," bemærkede en anden, mens en tredje skrev: "Det indikerer ikke, at nogen lytter, det angiver blot, at en app benytter din mikrofon eller har gjort det for nylig."

Disse synes at have ret, da Apple på deres hjemmeside forklarer følgende:

'En orange indikator betyder, at mikrofonen anvendes af en anden app på din iPhone. Denne indikator vises som en orange firkant, hvis Differentier uden farve-indstillingen er slået til. For at aktivere Differentier uden farve skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Skærm & tekststørrelse.'

Du har måske også bemærket en lille grøn prik, der vises øverst i højre hjørne af din skærm.

'En grøn indikator angiver, at enten kameraet eller både kameraet og mikrofonen benyttes af en app på din iPhone,' fremgår det af oplysningerne på Apples hjemmeside.