Vand slukker ikke tørsten bedst: Forskere rangerer en helt anden drik øverst

24/04/2024 08:22

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Mange tror, at vand slukker tørsten bedst. Det viser sig, at der er produkter, der er meget bedre til det. Forskere har identificeret flere produkter, der hydrerer godt, og derfor kan være bedre at drikke end vand.

Mest læste i dag

Det er helt normalt at blive tørstig i løbet af dagen. Det er især noget, der gør sig gældende, når det er varmt udenfor. Der er stor forskel på, hvad man vælger at drikke i et sådant tilfælde. Det kan f.eks. være kaffe, te, juice eller vand, mens nogle vælger en øl.

Men har du nogensinde overvejet, hvilken af disse drikkevarer, der slukker tørsten bedst? Det viser sig, at det ikke er vand, der vinder denne konkurrence, selvom mange havde regnet med det.

Hvad slukker tørsten bedst? Forskere har offentliggjort en liste

Forskere fra det skotske universitet St. Andrews besluttede at undersøge forskellige drikkevarer for at finde dem, der mest effektivt slukker tørsten.

Kort tid efter offentliggjorde de deres resultater. De kom frem til den drik, der slukker tørsten bedst af alle. Overraskende nok var det ikke vand, hvilket de fleste havde forventet. Der er nemlig mange, der tror, at vand er det bedste valg til at slukke tørsten.

Ifølge forskerne vil disse drikkevarer hjælpe mest, når du er tørstig:

 1. Skummetmælk

 2. Væsker med glukose og elektrolytter

 3. Almindelig mælk

 4. Appelsinjuice

 5. Cola

 6. Te

 7. Isotoniske drikke

 8. Vand

 9. Danskvand

 10. Øl

 11. Kaffe

Skummetmælk vandt sammenligningen

Nyheden om, at skummetmælk hydrerer bedst, var en stor overraskelse for mange. Det viser sig, at årsagen til dette er de ernæringsmæssige ingredienser og deres proportioner.

Skummetmælk indeholder blandt andet en del protein, men kun en smule fedt og sukker. Disse forbindelser absorberes af kroppen, som bruger dem effektivt. Derfor slukker det også tørsten rigtig godt.

Hvorfor placerede forskerne vand på 8.- og 9.-pladsen? Tænk på, hvad der sker, når man hurtigt drikker en stor mængde vand. Efter få minutter løber man ud på toilettet, fordi blæren er blevet fuld.

Man skaffer sig af med vandet lige så hurtigt, som man har indtaget det. Mælk er derfor meget bedre, for selvom vi udskiller væsken, når kroppen at absorbere de nødvendige næringsstoffer.