Tandlæge afslører overraskende sandhed: Denne 'sunde vane' kan ødelægge dine tænder

01/12/2023 13:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
En tandlæge er kommet med en overraskende afsløring om en 'sund vane', som kan ødelægge dine tænder.

Mest læste i dag

Mange er bekendt med vigtigheden af at indtage vand, men tilsyneladende er det nødvendigt at udvise forsigtighed for ikke at drikke for meget vand, da det potentielt kan skade tænderne.

Ifølge tandlæge Dr. Ellie Phillips kan overdreven vandindtag i løbet af dagen faktisk have negative konsekvenser for tænderne. Dette pointerede hun i en populær TikTok-video, som New York Post refererede til.

Phillips forklarede, "Det er ikke gavnligt for tænderne at indtage vand hele dagen, hvilket også gælder for alle andre væsker. Spyttet, der naturligt dannes i munden, er den mest helbredende væske for munden."

Hun fortsatte med at uddybe, "Spyttet hjælper med at hele tænderne ved at forsyne dem med nødvendige mineraler. Det indeholder også immunceller og proteiner, der er essentielle for tandkødsheling."

Medicinsk forskning, som New York Post også refererede til, understøtter denne påstand ved at påpege, at spyt indeholder mineraler og proteiner, der beskytter tandemaljen og forebygger huller og tandkødssygdomme.

"Det er grunden til, at folk, der indtager væsker hele dagen, har følsomme tænder, recession i tandkødet eller revnet emalje. Deres tænder er svage og de knækker. De tror, de har brug for beskyttere og holdere. Det, de har brug for, er at give deres eget spyt tilstrækkelig tid til at arbejde med deres tænder og tandkød," siger hun.

Hun fortæller også i sin video, at det kan være sundt at trække vejret gennem næsen. Det bør du gøre, hvis du kan mærke, at dine tænder føles tørre.

"Luk munden og slik på tænderne. Hvis dine fortænder føles tørre, så tillad din egen helbredende væske i munden. Det er gratis, og du behøver ikke at gå nogen steder hen og købe det," siger hun.

I kommentarsporet har flere givet udtryk for, at de ikke rigtigt kan finde hoved og hale i det.

"Så hvordan skal jeg drikke vand?" skrev en person.

"Dette er i modstrid med, at drikkevand hjælper på en ordentlig fordøjelse. Det gør tingene meget forvirrende," skrev en anden

"Så vi skal ikke drikke, mens vi spiser, vi skal ikke drikke isvand, og nu skal vi ikke sippe hele dagen? Wow," lød det fra en tredje.