Spis denne frugt, hvis du kæmper med forhøjet blodtryk

28/08/2023 10:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Doktor Michael Mosley har delt en frugt, som du bør spise dagligt, hvis du lider af højt blodtryk.

Mest læste i dag

Højt blodtryk kan være uskadeligt i begyndelsen, men på længere sigt kan det føre til alvorlige sundhedsproblemer som nyresygdomme, slagtilfælde, hjerte-kar-problemer og endda demens. Derfor har ernæringseksperten Dr. Mosley delt et tip med Daily Record til at sænke dit blodtryk – og det involverer at inkludere en bestemt fødevare i din daglige kost.

Dette råd kommer fra Michaels seneste bog, "Bare én ting," som er blevet udgivet i The Sunday Times. I bogen forklarer eksperten 16 forskellige måder, hvorpå du kan forbedre dit liv ved at tage enkle skridt hver dag.

En frugt, som de fleste har derhjemme

Skaberen af Fast800-kostplanen, der er en af mange succeshistorier, har beskrevet, hvordan der virkelig er sandhed i det gamle ordsprog "et æble om dagen holder lægen væk."

Han skriver: "Foruden at være rige på fibre er æbler fyldt med gavnlige forbindelser kaldet flavonoider. De fleste af æblets flavonoider findes i eller lige under skrællen – så det ideelle er at spise dine æbler med skræl. Udover at reducere inflammation og forbedre blodtrykket har de vist sig at sænke kolesteroltallet og mindske risikoen for diabetes."

Forskningen er enig

Eksperten bakker op om disse påstande. I en undersøgelse fra Edith Cowan University i Vestaustralien fulgte forskere en gruppe kvinder over 70 i 15 år. De fandt ud af, at dem, der spiste mindst et æble om dagen, havde 35 procent lavere risiko for død sammenlignet med dem, der ikke gjorde det.

Dr. Mosley tilføjede også, at en ekspert inden for ernæring påpegede den bedste æblesort at indtage dagligt på grund af dens høje koncentration af flavonoider.

Catherine Bondonno, en ernæringsekspert og medforfatter til studiet, fortalte, at Pink Lady-æbler er de bedste at spise, da denne æblesort har den højeste koncentration af flavonoider.