Slå altid Wi-Fi fra på din telefon, når du går i seng: Derfor er det vigtigt

21/09/2023 17:56

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er ikke bare for at undgå forstyrrelser!

Mest læste i dag

Er du opmærksom på dine telefoners Wi-Fi- eller Bluetooth-indstillinger, inden du går i seng? Slukker du dem eller lader du dem være aktive?

Det er tvivlsomt, om der overhovedet er nogen, der aktivt slukker deres Wi-Fi, før de går i seng. Men hvis du lader din Wi-Fi-forbindelse være tændt, begår du helt sikkert en fejl.

Ifølge mange eksperter rundt om i verden bør du deaktivere denne funktion, mens du sover. Du spilder nemlig din batterilevetid unødvendigt og reducerer den samtidig. Det er meget simpelt: Du behøver ikke at have Wi-Fi aktiveret, når du alligevel ikke bruger din smartphone, mens du sover, vel?

Sundhedsmæssige årsager

For det andet kan der være en langt vigtigere grund til at slukke for Wi-Fi, mens du sover.

Vi ved alle, at Wi-Fi er fantastisk, hurtigt og meget nyttigt. Men mange eksperter rundt om i verden har undersøgt dette, og de påpeger alle, at det kan være skadeligt for os.

Wi-Fi har eksisteret siden 1997, og siden da er der blevet udført mange forskellige undersøgelser af dette "problem."

Undersøgelserne har konkluderet, at Wi-Fi kan påvirke vores generelle helbred, især hos børn.

Bemærk: I 2008 publicerede det anerkendte tidsskrift Scientific American en artikel kaldet "Mind Control by Cell Phone," som forklarede den fare, Wi-Fi udgør for den menneskelige hjerne.

Uanset om man tror på disse undersøgelser eller anser dem for at være skrækkampagner, så er det fornuftigt at deaktivere Wi-Fi i det mindste af hensyn til din søvn. Medmindre du slår alle mulige underretninger fra på din telefon (og hvorfor skulle du overhovedet have Wi-Fi aktiveret?), risikerer du nemlig at blive vækket eller forstyrret af meddelelser, der tikker ind på din telefon, hvilket kan forstyrre din nattesøvn.

Kilde: themagicoflife timelesslife.info