Sådan taber du 3 kg: 8 tips fra ernæringsekspert til at gøre det uden slankekur

01/03/2024 19:32

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du ønsker at tabe 3 kg, får du her otte gode tips fra en ernæringsekspert til, hvordan det kan gøres uden en slankekur.

Mest læste i dag

At tabe 3 kg (eller noget lignende) er et tilbagevendende mål for mange, da det er den gennemsnitlige overflødige vægt, man har tendens til at tage på under ret almindelige situationer: på en ferie, henover julen eller noget tredje.

Faktisk har en undersøgelse foretaget af Universitetet i Barcelona bekræftet, at det at forsinke frokost og aftensmad i weekenden kan føre til en gennemsnitlig vægtøgning på op til 4 kg.

Vogue har talt med ernæringsekspert Leticia Carrera, og med Sandra Lordén Álvarez, der er personlig træner og ekspert i sportsernæring. De har sammen lavet en kort liste over de mest effektive praksisser for at nå dit mål på en sund måde.

#1: Brød og proteiner til morgenmad

Det er ikke nødvendigt at droppe brød. Faktisk er det mere end anbefalet at inkludere det - især til morgenmad. Álvarez anbefaler brød med gode næringsstoffer, hvorfor det skal have lavt sukkerindhold.

"Problemet er ikke brødet i sig selv, men mængden, der bliver spist. Det er ikke det samme at spise en skive ristet brød og et helt brød. Hvad du kombinerer brødet med, er også meget vigtigt for din mæthed. Det bedste er at kombinere brød med proteiner, for eksempel kalkun, skinke eller æg," siger hun.

#2: Den falske myte om majs- eller riskager

Selvom der er en myte, der anbefaler at erstatte brød med majs- eller riskager, er Carrera uenig.

"Det er ikke sandt, at de er at foretrække. Faktisk har disse kager flere kalorier end både hvidt- eller fuldkornsbrød. De indeholder simpelthen meget luft og vejer mindre," siger hun.

#3: Kaffe ja, men under visse betingelser

Når man ønsker at tabe sig, er kaffe i sig selv ikke et problem. Men måden, det indtages på, kan være det. Det kan drikkes sort, med skummetmælk eller med sødemiddel, hvis man ønsker at søde det. Med hensyn til mængden præciserer Álvarez:

"At drikke 3 kopper kaffe med sødemiddel påvirker ikke vægten. Hvis man tilføjer mælk og sukker, er en vægtøgning naturligvis mulig," lyder det.

#4: Pas på drikkevarer og frugtsaft

Man skal være opmærksom på drikkevarer, fordi man nogle gange indtager dem uden at være bevidste om deres kalorieindhold.

"Fordi de er i flydende form og ikke mætter os, er det en risiko, at vi indtager mange flere kalorier, end vi normalt gør med fast føde. Dette sker for eksempel med frugtsaft. Vi kan let drikke saften fra fem pressede frugter, men vi spiser sjældent fem hele frugter", siger Álvarez.

Og dette øger uundgåeligt kalorieindtaget, da en juice bestående af fire appelsiner kan indeholde op til 350 kalorier.

#5: Spis proteiner til aftensmad

For Carrera er en af de mest effektive anbefalinger, hvis man vil tabe 2-3 kg, at man kun spiser proteiner til aftensmad.

"Det er en stor hjælp for at tabe sig," siger hun, og bakkes op af Álvarez bekræfter, der mener, at det 'at øge indtaget af kvalitetsproteiner med høj mæthedseffekt, er en god anbefaling'.

#6: Undgå sukker

Det lyder måske indlysende, men det er værd at huske. Især fordi sukkerindtaget er forbundet med forekomsten af cellulite og fremskynder hudens ældning.

Som Álvarez understreger, er det ikke den søde smag, der skal undgås. Derimod er det fødevarer med hurtigt optagelige sukkerarter, som bidrager til at producere højt blodsukker, hvilket resulterer i en øget følelse af sult.

#7: Fibre, olivenolie og bælgfrugter

Dette er nødvendige fødevarer, der leverer næringsstoffer og giver en følelse af mæthed. Som Álvarez påpeger, er det vigtigt at huske, at sult 'forårsager ernæringsmæssige mangler i kroppen, som ender med at sænke dig. Desuden vil det få dig til at spise med mere angst'.

#8: Vigtigheden af hvile og motion

Motion bør være en del af enhver livsstil, uanset om man ønsker at tabe sig eller ej, men hvis målet er vægttab, er det vigtigt at forstå, at 'træning er en allieret til at øge stofskiftet og øge kalorieforbruget, så man kan forbrænde flere kalorier', siger Álvarez.

Hvile er også meget afgørende for at undgå hormonelle ubalancer, der kan øge appetitten.