Læge med afsløring: Du bruger toiletpapir forkert!

10/12/2023 06:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Man kan både bruge for meget og for lidt, tørre i den forkerte retning og krølle eller folde - men der er en rigtig metode.

Mest læste i dag

Taget i betragtning af det antal år, du har tilbragt på denne planet, kunne man tro, at du havde mestret kunsten at rengøre dig selv efter toiletbesøg. Men ifølge visse læger har du muligvis gjort det forkert hele dit liv.

Denne information stammer fra Mirror, som påpeger, at mange af os bruger omkring tre timer om ugen på toilettet, og det er muligvis på tide at forbedre vores metoder til aftørring. Fejl i denne proces kan potentielt sætte vores helbred på spil.

Front til bag?

En af de mest almindelige fejl, folk begår, er at tørre sig bagfra og fremad. Men ifølge eksperter kan dette øge risikoen for at udsætte dig for skadelige bakterier og infektioner. I stedet anbefales det at tørre fra fronten og bagud - med andre ord, fra retningen af urinrøret mod ballerne.

Gynækolog Alyssa Dweck forklarer til Health:

"Der er langt flere bakterier i endetarmsområdet; derfor skal du undgå at trække toiletpapiret i den modsatte retning mod dit urinrør. At bringe disse bakterier opad kan bidrage til urinvejsinfektioner."

For meget eller for lidt?

En anden almindelig fejl er at bruge enten for meget eller for lidt toiletpapir. Ifølge Martin Richards, direktør for hygiejneteknologi hos SMARTi Environmental, er der en ideel mængde på cirka 10 toiletpapirark pr. besøg. Han tilføjer:

"Dette kan naturligvis variere afhængigt af, om det er et 'nummer et' eller 'nummer to', men undgå i det mindste at vikle en klump toiletpapir omkring din hånd, da det kan være spild."

Desværre bruger den gennemsnitlige person ifølge Cushionelle, en producent af toiletpapir, omkring syv ark pr. toiletbesøg.

Duftende toiletpapir?

Uanset hvad skal du tørre til du er ren. Undgå også at bruge duftende toiletpapir, da farvestoffer og kemikalier i det ikke bør komme i kontakt med vores mest intime områder, på trods af dets behagelige duft.

Catherine Rall, en registreret diætist, rådgiver imod brugen af duftende toiletpapir og påpeger, at de kemikalier, der bruges til at skabe duft, ikke er gode for kroppen. Dette kan føre til sundhedsproblemer som gærinfektioner, brænding, kløe og hævelse.

Krøl eller fold?

Hvis du er vant til at krølle toiletpapiret i stedet for at folde det, bør du også overveje at ændre denne vane. Randall Higgins, en farmaceut og hudplejespecialist hos Good Glow, påpeger, at foldning ikke kun reducerer mængden af toiletpapir, du bruger, men også skaber en glat overflade, der forbedrer hygiejnen.

Endelig, selvom vi er blevet lært at vaske hænder efter toiletbesøg, understreger Sundhedsinstituttet vigtigheden af at gøre det før aftørring for at undgå sundhedsproblemer som urinvejsinfektioner.