Der findes en simpel teknik, der kan lindre angst på få minutter

08/07/2024 09:27

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Oplever du ofte en følelse af angst? I så fald bliver du glad for at høre, at der findes en simpel teknik, der kan lindre det på få minutter.

Mest læste i dag

Ifølge en ny undersøgelse findes der en teknik, der kan lindre angst på få minutter. Den er meget simpel. Faktisk anbefaler forskerne en metode, der består i at røre ved otte punkter på kroppen med fingerspidserne (pege- og langfinger) i 10 minutter.

For at teste effektiviteten blev metoden kombineret med teknikker til mental omstrukturering, hvilket skaber en strategi kendt som EFT (Emotional Freedom Techniques), forklarer forskerne ifølge Daily Mail.

EFT er en ikke-farmaceutisk tilgang, der inkorporerer elementer af akupunktur, eksponeringsterapi og kognitiv omstrukturering. Det betyder, at du ikke skal tage medicin for at komme dit angst til livs. Det er der ellers mange, der har en idé om, at man er nødt til at gøre.

To dusin individer med fobier som slanger og højder blev analyseret. De blev delt i to grupper, og den gruppe, der anvendte denne metode, rapporterede mindre angst efter behandlingen. Det skriver Notícias ao Minuto.

De rapporterede også mindre angst i forhold til de frygtede situationer og mindre vanskeligheder ved at nærme sig objekterne for deres frygt. Ingen rapporterede nogen negative bivirkninger af denne behandling.

Hvis du i lang tid har haft problemer med angst, er det værd at give denne teknik et forsøg. Der er intet farligt ved den, hvorfor der ikke er nogen risiko forbundet med det. Af denne grund bør du naturligvis ikke holde dig tilbage.

Her er det også værd at nævne, at der faktisk er mange, der kæmper med angst. Det er noget, der kan ramme på mange måder, hvorfor det varierer meget fra person til person. I alle tilfælde er der dog en chance for, at denne teknik kan være til stor gavn.