Flere havde frygtet det: Prins Joachim bryder gammel tradition

17/05/2024 21:47

|

Redaktionen

Foto: Prinsesse Athena (Kongehuset.dk)
Prinsen er nødsaget til at droppe den populære tradition.

Mest læste i dag

Et spændende eventyr venter horisonten for prins Joachim og prinsesse Marie, som snart vil begive sig ud på en ny rejse.

Prinseparret, sammen med deres børn, grev Henrik og komtesse Athena, er i fuld gang med de sidste forberedelser, inden Joachim begynder sin nye stilling som Forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade i Washington D.C. den 1. september.

Den kommende dagligdag i den amerikanske hovedstad medfører også ændringer i deres tidligere rutiner, som de må tage afsked med.

En af de traditioner, hvor prinsen har spillet en vigtig rolle, er det årlige Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj-banen i København, der finder sted fra den 4. til 6. august i år.

Prins Joachim har i mange år været en del af dette arrangement. Han har ikke kun været protektor for begivenheden, men har også med succes deltaget som racerkører i ProAm-løbet med holdet Cortina Racing Team.

På grund af en travl sommer for prinseparret var der bekymringer blandt arrangører og faste deltagere om, hvorvidt den 54-årige prins ville deltage i år. Desværre har danske arrangører bekræftet, at han ikke vil kunne deltage.

Det skriver BILLED-BLADET.

Racerglæden er tydeligt gået i arv gennem generationerne. Både prinsessen og børnene, Henrik og Athena, har gennem årene delt oplevelsen med deres far, når der er blevet kørt ræs og testet hestekræfter.

Det årlige arrangement tiltrækker normalt omkring 150 kørere og 37.500 gæster.