Verdens dyreste vin solgt i Danmark: Millionbeløb betalt af samler

17/02/2021 14:05

|

Redaktionen

Foto: RareWine Trading

Mest læste i dag

En dansk virksomhed i Nordjylland har solgt den dyreste vin udbudt på det åbne marked.

Det skriver TV 2.

Den nordjyske virksomhed RareWine Trading, har solgt en flaske Romanée-Conti fra 1999, og det må siges at være dyre dråber.

Flasken, der indeholdt intet mindre end seks liter, blev solgt til 2,4 millioner kroner.

Køberen af den ekstremt dyre vin, var ifølge mediet en asiatisk samler, der besluttede sig for at sende det store beløb efter vinen, godt et halvt år efter den blev sat til salg.

En af grundene til at den kæmpestore flaske rødvin kostede så meget, er at der kun blev fremstillet otte af dem. Hvor mange der er tilbage, er der ingen der ved.

Derfor var der også stor opmærksomhed om flasken, da RareWine kom i besiddelse af den sidste år.

Det er dog ikke bare fordi flasken er sjælden, at prisen er så høj. Det er gennemsnitsprisen på denne rødvin også. En mere almindelig størrelse af Romanée-Conti, 0,75 liter, kan købes på nettet til godt og vel 130.000 kroner.

Ikke desto mindre er det ikke hver dag der bliver solgt vin for 2,4 millioner kroner, og CEO i RareWine handelsselskab, Mads Jensen, fortæller til TV 2, at det da også var en speciel oplevelse.

”En skat som denne er kun til låns, men der er alligevel nu noget ganske særligt over at handle en vin så sjælden som denne,”