Varslet massegenåbning af butikker udeblev

15/02/2021 20:21

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En Facebookgruppe kaldet ’National genåbning den 15. februar 2021’ med cirka 10.000 medlemmer, blev centrum for et fællesskab af utilfredse butiksejere.

Støtten til Facebookgruppen var ganske stor, og antallet af medlemmer voksede hurtigt. Gruppen endte med at blive lukket ned, af Facebook selv, efter at have brudt hjemmesidens retningslinjer – Det skriver Ekstra Bladet.

Men selvom gruppen var lukket, virkede bevægelsen til at have samlet nok momentum til, at hvert fald hundredvis af butiksejere ville åbne i fællesskab. Sådan er det dog ikke gået.

Forskellige politikredse landet rundt, melder nemlig om en ganske rolig dag, med meget få sigtelser i forbindelse med åbne butikker.

”Vi har ikke haft nogen oplevelser med butikker, der har holdt åbent i dag. Det er ikke noget, vi har holdt specielt meget øje med, men får vi en anmeldelse, er det noget, vi reagerer på,” – fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Claus Skovgaard til Ekstra Bladet.

Og Claus Skovgaard er ikke den eneste vagtchef det har haft den oplevelse.

Der er blevet meldt om meget få anmeldelser i politikredsene Bornholm, Nordjylland, Sydøstjylland og Østjylland.

Ifølge TV 2, har Rigspolitiet i løbet af dagen modtaget 15 anmeldelser, og blot foretaget tre sigtelser. Vicepolitiinspektør i Rigspolitiet, Kim Erik Hansen, fortæller dog til mediet, at tallet med al sandsynlighed vil stige.

”Det kan meget vel blive et højere tal. Det kommer helt an på, om der foregår ulovlig aktivitet i butikken eller ej. Hvis en anmeldelse viser sig at være rengøringspersonale på stedet, kommer der naturligvis ingen sigtelse ud af det,” - siger Kim Erik Hansen.