Udgiver sig for at være politiet: Hvis du modtager et opkald fra dette nummer, er det svindlere

04/12/2023 15:21

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter gentagende henvendelser, er politiet nu nødsaget til at at advare borgerne.

Mest læste i dag

En bølge af gådefulde telefonopkald har siden søndag forstyrret indbyggere på tværs af Sjælland, Fyn og Jylland.

Mennesker rapporterer, at de har modtaget opkald, der tilsyneladende stammer fra politiets hovednummer. Dog fastslår Benjamin Rasch, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, at det drejer sig om en bekymrende form for bedrageri, ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet.

"Vi har modtaget over 20 anmeldelser, og borgerne oplever forskellige typer opkald. I nogle tilfælde ligner det forsøg på økonomisk kriminalitet, mens det i andre tilfælde mere ligner pranks," forklarer han.

Borgerne advares nu om disse falske opkald, og politiet opfordrer til forsigtighed.

"Hvis nogen ringer fra dette telefonnummer (46351448, red.), skal de foretage en kontrolringning til os på samme nummer," tilføjer Rasch.

Politiet mistænker ikke, at hackere er ansvarlige for fænomenet. Ifølge Rasch kan en app downloades, hvilket gør det muligt at vise ethvert ønsket telefonnummer som afsender.

"Specialister har forklaret, at man kan downloade en app, hvor man kan indtaste ethvert ønsket telefonnummer, så det ser ud som om, det er det, man ringer fra (...) Vi efterforsker nu sagen ved at indsamle information fra de borgere, der har henvendt sig til os. Teknikere bliver involveret mandag, så indtil videre handler det om at advare borgerne mod disse falske opkald," fastslår Rasch.

Falske politiopkald udgør et voksende problem, og myndighederne opfordrer til øjeblikkelig rapportering, hvis man bliver mål for denne form for svindel.