Tjek både skuffer og loftet: Alle vil betale kassen for denne ting lige nu

28/07/2024 08:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: DBA
Tjek både dine skuffer og loftet.

Mest læste i dag

Dræbersnegle er denne sommers største plage. Uanset om du er privatperson eller virksomhedsejer, er disse ubudne gæster en stor gene: Dræbersneglene.

I mange år har de været en udfordring for danske haveejere og landmænd, og i år trives de særligt godt på grund af det fugtige sommervejr.

Dette fremgår af en pressemeddelelse.

Sneglene er problematiske, da de ofte når at spise frugterne i din have, før du selv får plukket dem, og de går også løs på planterne. Derudover er de ulækre at se på.

Desværre har dette langsomme, buttede bløddyr ingen naturlige fjender. Salt, kogende vand eller en klipning med en havesaks kan tage livet af dræbersneglene, men det kræver en betydelig indsats fra haveejeren.

Der er dog hjælp at hente mod denne sommerplage:

Løbeanden

Mens dræbersneglene er den store fjende denne sommer, er løbeanden redningen. Løbeanden elsker at spise de slimede skadedyr, hvilket gør den meget populær blandt danskerne i øjeblikket.

Dette kan også ses på DBA. Ordet 'Løbeand' blev søgt så mange gange i DBA's søgefelt i juni, at det blev det 8. mest søgte ord.

Når vi siger 'trendende', refererer det til de ord, der blev søgt ekstra meget i den forgangne måned sammenlignet med måneden før.

Efterspørgslen er steget med 520 %.

Det særlige ved søgningerne efter løbeænder på DBA er, at der ikke er én eneste løbeand til salg på platformen. Så her ser vi et sjældent tilfælde, hvor efterspørgslen er stor, mens udbuddet er lig nul.

Hvis du derfor er den heldige ejer af en eller flere løbeænder, er det virkelig et sælgers marked, og man kunne næsten forestille sig, at du kan sætte prisen, som du vil, for din "rappende" vare:

"Vi ser nogle gange en pludselig efterspørgsel efter noget på DBA, men normalt er der også nogle, der har denne ting til salg. Jeg kan ikke huske, at jeg i mine 7 år hos DBA har oplevet, at folk søgte så meget efter en vare, der så ikke var nogen af til salg. Måske vi kan ændre på det nu, hvor vi offentliggør tallene," siger Julie Schoen, presseansvarlig hos DBA.

Faktaboks:

'Søgninger efter løbeand' steg med 389 % i juni i år sammenlignet med juni 2023 på DBA.

23 % stigning i maj i år sammenlignet med maj 2023

36 % stigning i april i år sammenlignet med april 2023

44 % stigning i marts i år sammenlignet med marts 2023

Det er især DBA-brugere i Svendborg, Bryrup, Jelling, Knebel, Sorring, Strøby, Tørring, Aabenraa og Dragør (i den rækkefølge), der søger efter 'Løbeand'.

Faktaboks:

'Søgninger efter løbeænder' steg med 520 % i juni i år sammenlignet med juni 2023 på DBA.

47 % stigning i maj i år sammenlignet med maj 2023

13 % stigning i april i år sammenlignet med april 2023

2 % stigning i marts i år sammenlignet med marts 2023

Det er især DBA-brugere i Helsinge, Struer, Hammel, Holstebro, Nykøbing, Give, Kjellerup, Brønshøj og Fredericia (i den rækkefølge), der søger efter 'Løbeand'.