Tesla krævede 35.000 for at gøre bilen klar til syn: Så tager Tesla-ejer drastisk beslutning

02/07/2024 12:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det viste sig at være en god beslutning.

Mest læste i dag

Hvert andet år skal biler igennem det lovpligtige periodiske syn.

For nogle biler er det bare en rutine, mens det for andre kan være en udfordring, der kræver udskiftning af flere bildele.

I Norge udføres synet både på autoriserede mærkeværksteder og uafhængige værksteder, og det norske Statens vegvesen sikrer, at kontrollen bliver udført korrekt.

Fejl kan dog opstå, og værksteder risikerer at miste deres godkendelse, hvis de ikke lever op til kravene.

Tesla overraskede med høje reparationer

Geir Bratbak oplevede en overraskelse med sin Tesla Model X fra 2018, da han skulle have bilen synet hos Teslas afdeling i Moss.

Det fortæller han til det norske TV 2 Broom.

Ved synet fandt værkstedet flere fejl og estimerede reparationerne til 37.000 kr.

Efter at have afvist tilbuddet bad Bratbak om en ny vurdering, hvilket reducerede prisen til knap 34.000 kr. Han fandt dog stadig prisen urimelig og søgte derfor en anden vurdering hos det lokale værksted, Mekonomen i Drøbak.

Mekonomen tilbød at udføre reparationerne for blot 7.600 kr, hvilket var en væsentlig besparelse på 80% sammenlignet med Teslas tilbud. Bratbak opdagede, at Tesla havde foreslået udskiftning af flere unødvendige dele, herunder styretøjet, hvilket bidrog til den høje pris. "Det viste sig, at Tesla havde tilføjet flere dele, som slet ikke behøvede at blive skiftet ud," sagde Geir Bratbak, tydeligt overrasket over forskellen.

Mekonomen udførte de nødvendige reparationer og udskiftninger for i alt 7.688 kr, hvor den dyreste enkeltpost var en støttearm til 1.881 kr. Andre udgifter inkluderede udskiftning af styreled og styrestænger samt kontrol og justering af hjulophæng og lygter.