Stoppede som vært efter 25 år på TV2: Nu føler han afsky for kanalen

28/08/2023 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Den nu tidligere TV2-vært væmmes over beslutningen fra sin tidligere arbejdsgiver.

Mest læste i dag

Tidligere TV2-vært Per Christiansen har offentligt udtalt sin utilfredshed med sin tidligere arbejdsgiver, TV2, angående deres rapportering om den russiske støtte til krigen i Ukraine.

På Facebook har han udtrykt sin kritik på en skarp måde, hvor han retter fokus imod kanalens præsentation af en journalist, der hævder at have fuldstændig journalistisk frihed i Rusland.

I en kraftigt formuleret erklæring påpeger Per Christiansen: "TV 2 Nyhederne beretter om omfattende russisk opbakning til krigen i Ukraine ved hjælp af citater fra en journalist, som i en artikel praler med at have fuld handlefrihed inden for journalistikken i Rusland. Men kære Nyhederne, har I glemt, at I opererer i et diktatur?"

Han fortsætter med at fremhæve de alvorlige begrænsninger og farer, som journalister og kritikere af den russiske regering står overfor:

"I Rusland er alle former for kritisk presse blevet undertrykt. Personer, der ikke deler Kremls synspunkter, udsættes for alvorlige trusler, inklusiv fald fra store højder, selv når de befinder sig i andre lande. Ligesom oppositionspolitikere bliver de forsøgt forgiftet, og deres skæbne er fængselsstraffe af lang varighed. Endda udenlandske journalister bliver tilbageholdt."

Christiansen afslutter sit indlæg med stærk kritik af TV2 Nyhederne ved at udtale: "TV 2 Nyhederne udfører med deres ensidige rapportering Putins dagsorden. Jeg føler afsky!"