Snart er det muligt at slippe for reklamer på Instagram og Facebook: Sådan gør du

13/11/2023 15:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Inden længe er det muligt at have et reklamefrit feed på både Instagram og Facebook.

Mest læste i dag

Inden længe vil det være muligt at undgå at blive præsenteret for reklamer på både Instagram og Facebook.

Meta, det ledende selskab bag Facebook og Instagram, har annonceret, at de snart vil introducere reklamefri abonnementer på de to populære sociale medier i Europa.

Dette initiativ er taget for at overholde EU-reguleringerne og give brugerne mulighed for at nyde en annoncefri oplevelse mod en månedlig afgift.

Ifølge Avisen Danmark har EU-regulativerne pålagt krav om øget beskyttelse af brugernes privatliv og rettigheder, hvilket har resulteret i ændringer i, hvordan sociale medier kan målrette reklamer mod deres brugere.

For at imødekomme disse krav har Meta valgt at lade brugerne vælge mellem at se reklamer eller at betale for et reklamefrit abonnement.

Prisen for dette abonnement vil variere afhængigt af den platform, det købes på. Webbrugere vil have mulighed for at tegne abonnementet for 9,99 euro om måneden, svarende til cirka 75 danske kroner, mens IOS- og Android-brugere på smartphones vil skulle betale 12,99 euro om måneden, hvilket svarer til knap 97 danske kroner.

Denne strategi repræsenterer et forsøg på at tilpasse sig de nye regler samtidig med at opretholde en vigtig indtægtskilde for Meta, som tidligere har baseret deres forretningsmodel på personaliseret reklamemålretning.

"Uanset om folk vælger at bruge vores produkter gratis med annoncer eller abonnerer på at undgå reklamer, er vi forpligtede til at beskytte folks oplysninger og sikre privatlivet i overensstemmelse med vores egne politikker og EU's generelle databeskyttelsesforordning (GDPR)", lyder det i en pressemeddelelse fra softwarevirksomheden.