Så kom dagen endelig: DR har søsat historisk gigasatsning

06/09/2023 13:01

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
DR lancerer et helt nyt format

Mest læste i dag

TV Avisen på DR bliver sendt kl. 18.30 og 21.00, hvilket ikke er meget tid til dække hele dagens nationale og internationale nyheder.

Derfor kan DR stolt præsenterer et nyr format, der får premiere i dag, den 6. september.

Public service-stationen har netop lanceret TVA Live, der som navnet indikerer vil dække nyhederne når de sker - døgnet rundt.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

– Vi gentænker nu TV Avisen, så den matcher brugernes krav og behov, samtidig med at vi bevarer TV Avisens dyrebare DNA, der har været kernen i vores nyhedsformidling siden 1965, fortæller Sandy French, der er nyhedsdirektør i DR.

TVA Live være at finde på alle DR's digitale platforme, mens TV Avisen fortsat vil være at finde på dit fjernsyn ved normal sendetid.

Årsagen bag skyldes de mange nyhedshistorier de seneste år, der har gjaldt alt fra coronapandemien til Ukraine-krigen, udover de sædvanlige ind- og udlandsnyheder der også har skulle have sendetid.

– Udviklingen i teknologi, medielandskab og vaner betyder, at kravene og forventningerne til TV Avisen anno 2023 har ændret sig markant, og vi har set, at brugerne i stadig større grad søger mod digitale platforme for at få deres nyheder og blive opdateret, når det passer dem. Nu har vi et klart koncept for TVA, der matcher det behov, uddyber French.

TVA Live's værter er også på plads, og inkluderer mange af de velkendte ansigter fra TV Avisen samt begivenheder rundt fra i landet.

Du kan allerede nu se TVA Live via. dette link.