Restauranter implementerer nye regler: Nu kan du få gult kort, når du er ude at spise

19/06/2024 06:40

|

Sebastian Ilsøth

Genrefoto. Foto: Shutterstock
Tiltaget er indført for at sikre personalets tryghed.

Mest læste i dag

Mange har sandsynligvis prøvet at opleve, at når de bestiller bord på en restaurant, bliver de bedt om at acceptere en specifik tid for deres måltid. Men i København er der nu flere restauranter, der går endnu længere.

Nogle københavnske restauranter kræver nu, at gæster bekræfter, at de vil opføre sig ordentligt, når de reserverer bord. Dette skridt er taget for at sikre trygheden for personalet, som nogle gange kan blive udsat for grænseoverskridende adfærd fra gæster.

Det er Avisen Danmark, der skriver om denne udvikling.

Madklubben, der driver 40 restauranter i Danmark, herunder 30 i København, er en af kæderne, der har implementeret denne politik. Anna Broe Alkær, HR-ansvarlig hos Madklubben, forklarer, at beslutningen blev truffet ved årsskiftet for at sikre, at både ansatte og andre gæster bliver respekteret.

Kunder kan modtage gult kort

For at understrege deres politik har Madklubben indført et system med gule kort, som kan gives til gæster, der ikke opfører sig korrekt. "Vi har gule kort - fysiske kort, som kan uddeles til gæster, der trænger til en påmindelse om, hvordan man opfører sig på en restaurant," siger Alkær.

Hun påpeger også, at det ikke kun er berusede gæster, der kan udvise uhensigtsmæssig adfærd. Nogle gange kan det være dynamikken mellem gæst og tjener, der overskrider grænserne. "Alle er lige, og det skal være en behagelig oplevelse at spise på restaurant - og samtidig skal det være trygt at gå på arbejde," tilføjer hun og understreger, at tryghedspolitikken er et klart signal om, at virksomheden prioriterer trivsel.

En nylig trivselsundersøgelse blandt Madklubbens ansatte viste, at 16 procent havde oplevet krænkende adfærd fra gæster, hvilket ikke accepteres af kæden.