Putin med dyster melding: Udsender direkte trussel mod europæisk land

19/12/2023 05:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Putin løfter sløret for en uhyggelig melding.

Mest læste i dag

Alle har bemærket, at Ukraine og Rusland i øjeblikket er fanget i en intens konflikt, og det er let at forudse, at endnu en bekymrende historie snart vil udfolde sig. Denne gang er ingen undtagelse.

Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 har der været en konstant strøm af trusler fra landet. Disse trusler stammer ofte fra ansatte ved statskontrollerede russiske tv-stationer eller personer tæt knyttet til præsident Vladimir Putin.

Det er dog sjældent, at præsidenten selv udsender sådanne trusler, men det var netop tilfældet i hans seneste tale. I talen fremsatte den russiske præsident Vladimir Putin direkte trusler mod Letland og advarede om gensidige konsekvenser, hvis mishandlingen af den russisktalende befolkning i landet fortsatte.

"I Letland, hvor der tidligere var en russisktalende befolkning på omkring 40%, er jeg ikke klar over den nuværende procentdel. Hvis de fortsætter med en sådan politik over for folk, der har ønsket at leve i landet, arbejdet og skabt varer for det, og hvis de behandles så dårligt, vil de opleve dårlig behandling inden for deres eget land," udtalte Putin under en samtale med medlemmer af 'Rådet for Udvikling af Civilsamfundet' og 'Menneskerettigheder'. Diskussionen blev transmitteret af tv-kanalen 'Russia 24', ifølge Ura News.