Populær kæde lukker og slukker: Konkurs efter 23 år i Danmark

29/08/2023 17:31

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Der ledes nu ihærdigt efter en køber til konkursboet.

Mest læste i dag

Den omfattende nedlukning af restaurationsindustrien under coronapandemien har bragt mange restauranter og kædekoncepter i knæ. Alle har det til fælles, at de ikke kunne genopbygge deres virksomhed efter pandemiens udfordringer.

Det nyeste offer for krisen er sandwichkæden The Bagel Co, som har eksisteret i 23 år og nu er erklæret konkurs.

Det fremgår af et dekret i Statstidende.

Kæden er kendt for deres koncept med byg-selv-bagels og startede i København i år 2000. Det voksede til en landsdækkende kæde med seks butikker. Nu har de imidlertid måttet lukke og slukke.

Medmindre konkursboet finder en ny ejer. Kurator, Jacob Smith, er dog optimistisk omkring løsning.

"Der er allerede en gruppe potentielle købere, som vi fører samtaler med og deler informationer med. Dette inkluderer både aktører inden for restaurant-, sandwich-, burger-, og kaffeindustrien, samt passive investorer, der ikke planlægger at drive forretningen," fortæller han til Fødevarewatch.

The Bagel Co er stiftet og ejet af Birthe Guldberg Thygesen, der har oplevet økonomiske udfordringer siden coronakrisens indtræden i Danmark. Senest med et underskud på 243.000 kr. i 2021.

Ifølge Jacob Smith har kæden akkumuleret så stor en gæld under krisen, at det nu ikke længere er muligt at fortsætte virksomheden.

Til BT udtaler Birthe Guldberg Thygesen, at hun finder situationen beklagelig, men samtidig uundgåelig.

"Vi arbejder på en mulig løsning, og uanset hvad, vil jeg vende tilbage til bagelmarkedet, som jeg holder så meget af," udtaler hun til mediet.