Overset 'program' på din vaskemaskine kan tørre dit tøj på rekordtid

28/06/2023 13:10

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Programmet får dit tøj til at tørre langt hurtigere end normalt.

Mest læste i dag

Det vrimler med tips på nettet, og i 2023 handler en stor del af dem om, hvordan man kan spare penge i det daglige.

Særligt tøjvask og -tørring er et af de mest populære emner, men lad det være sagt med det samme: Mange af disse tricks er enten ikke særligt brugbare, ret besværlige at udføre eller kan i værste fald risikere faktisk at gøre livet dyrere for dig.

I Storbritannien, hvor inflationen er endnu højere end i Danmark, køber indbyggeren tørrestativer i tonsvis for at spare energi på tørretumbleren.

Men som de fleste nok ved af bitter erfaring, kan det være en langstrakt proces at have tøjet hængende på et tørrestativ, til det er helt tørt - særligt hvis man ikke har alverden af plads og bor i for eksempel en lejlighed.

Rengøringspersonligheden Mrs. Hinch har svimlende 4,6 millioner følgere på sin Instagram-profil, og faktisk er mange af hendes brugere så dedikere, at de har startet deres egne grupper på sociale medier, hvor de deler deres egne tips og tricks, når der dukker et problem op, som Hinch ikke lige er kommet med et tip til.

I en af disse grupper på Facebook har en kvinde købt et tørrestativ (vist nok for første gang i sit liv), og spørger, hvad "tricket" er til at bruge dem rigtigt.

Flere brugere tilslutter sig spørgsmålet, da de efter eget udsagn har prøvet alle de tips og tricks, de overhovedet har kunnet finde, men stadig ikke har været i stand til at få tørretiden på stativet nævneværdigt ned.

Medlemmerne af facebookgruppen var ikke sene til at dele deres erfaringer, og der var hurtigt konsensus om, at den bedste måde at få tøjet til at tørre hurtigere faktisk starter i vaskemaskinen.

Som en bruger skriver: "Ekstra centrifugering er alt, det er utroligt, hvor meget vand, der kommer ud, virkelig mærkbart ved ting som jeans og hættetrøjer.

En anden bruger skriver, at hun også bruger den ekstra centrifugering, men at det er vigtigt heller ikke at overfylde vaskemaskinen, når man bruger det afsluttende program.

Endelig anbefaler en anden bruger at udnytte efterårets blæst som gratis energikilde. Når der ikke er frost i luften endnu, kan en dag udenfor i blæsten, ifølge hende, gøre underværker for tørretiden.