Opfordring: Gør brug af denne mulighed

14/03/2022 13:10

|

Christina Hansen

Foto: Skatteministeriet

Mest læste i dag

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen kan på fem dage vurdere udenlandske uddannelseskvalifikationer. Det gør uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen nu ekstra opmærksom på. Han er klar til at afsætte ekstra ressourcer til opgaven.

Ukrainske flygtninge, som kommer til Danmark, skal have mulighed for at komme godt og hurtigt ud på det danske arbejdsmarked.

Det forsøger regeringen blandt andet at give gode muligheder for med en særlov, der bliver fremsat i Folketinget i dag, mandag 14. marts.

Men der findes også eksisterende redskaber i skuffen, som virksomheder kan gøre god brug af nu.

Regeringen vil derfor opfordre de danske virksomheder, som ønsker at ansætte nytilkomne ukrainere, til at benytte muligheden for en turbovurdering af de ukrainske flygtninges uddannelseskvalifikationer. Den kan Uddannelses- og Forskningsstyrelsen foretage på fem dage.

- Vi skal tage rigtig godt imod de ukrainske flygtninge. Ud over tryghed og sikkerhed skal vi give mulighed for, at man hurtigst muligt kan få en hverdag op at stå igen. Derfor vil jeg gerne opfordre virksomhederne til at bruge muligheden for at få en turbovurdering af de ukrainske flygtninges uddannelseskvalifikationer. Den er både gratis og hurtig.

Og hvis interessen og behovet er der, er jeg også villig til at bruge ekstra ressourcer til opgaven, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Styrelsens vurdering og anerkendelse af ukrainske uddannelseskvalifikationer er både til brug for optagelse på de videregående uddannelser og i forbindelse med beskæftigelse i Danmark. Vurderingen omfatter både udenlandske videregående uddannelser og erhvervsuddannelser.

Fakta:

Turbovurderingen er en kort udtalelse, som fortæller:

  • Om en uddannelse er offentligt anerkendt i uddannelseslandet
  • Hvilket niveau den udenlandske uddannelse svarer til i det danske uddannelsessystem
  • Så vidt muligt, hvilket fagligt område den udenlandske uddannelse svarer til i Danmark

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har også en hotline for kommuner og asyl-centre, der tilbyder hurtig rådgivning og udtalelser om udenlandsk uddannelse til brug for både integration og den øvrige beskæftigelses- eller uddannelsesrettede indsats i kommunerne.