Økonom advarer danskerne: Så dyr bliver benzin og diesel inden længe

03/10/2023 10:42

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det kommer til at gøre ondt på pengepungen.

Mest læste i dag

Ingen kan undgå at bemærke, at krisen hærger, og danskerne står uden tvivl over for en udfordring med at få økonomien til at hænge sammen.

Desuden vil den stigende pris på olie betyde, at danskere bliver nødt til at punge ud mere, når de tanker brændstof til deres biler.

Ikke desto mindre er der enkle ændringer i kørevanerne, som kan hjælpe dig med at sige farvel til dyre benzinregninger og samtidig bidrage til en bedre miljøbeskyttelse. Dette gælder især, hvis du er en af dem, der regelmæssigt kører bil.

Mens oliepriserne bliver ved med at stige, advarer investeringsøkonom Per Hansen om, at benzinpriserne også vil fortsætte med at stige i Danmark. Selvom vi ikke forventer at se priserne nærme sig de 20 kr. per liter, som vi så sidste år, er det tid til at forberede sig på en ny bølge af stigninger i brændstofspriserne.

"Det er tid for forbrugerne at vænne sig til benzinpriser på over 15 kr.," udtaler Peter Hansen i en kommentar ifølge Ekstra Bladet.

I betragtning af denne udvikling er det vigtigt, at forbrugerne tænker strategisk for at minimere de økonomiske konsekvenser af de stigende benzinpriser. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at spare penge:

  1. Overvej Alternativer til Biltransport: Tænk over at bruge offentlig transport, cykling eller gåture som alternativer til bilkørsel, især for kortere ture.

  2. Kør Økonomisk: Prøv at køre mere økonomisk ved at undgå pludselige accelerationer og opbremsninger samt ved at holde en konstant hastighed på motorvejen.

  3. Vedligehold Din Bil: Sørg for regelmæssig vedligeholdelse af din bil, herunder korrekt dæktryk, da dette kan hjælpe med at forbedre brændstofeffektiviteten.

  4. Planlæg Dine Ture: Forsøg at planlægge dine ture mere effektivt for at undgå unødvendige køreture og dermed spare brændstof.

Med Brent-oliepriserne, der er steget til over 95 dollars per tønde på en tirsdag, hvilket er det højeste niveau i 10 måneder, er det mere afgørende end nogensinde at være proaktiv i forhold til at håndtere de stigende brændstofomkostninger.