Nyt tiltag fra Mobilepay får Leif til at gøre dette

01/01/2024 05:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den nye ændring får Leif til at gøre dette.

Mest læste i dag

Den 1. oktober trådte MobilePays nye gebyrer i kraft, og siden da har flere danske småvirksomhedsejere udtrykt deres utilfredshed med dem.

En af dem, der aktivt foretrækker kontanter over digitale betalingsløsninger efter de ændrede gebyrer, er Leif Voigt. Han ejer en butik, der specialiserer sig i produkter til hus og have, og hans holdning afspejler ikke kun en lokal præference, men også en bredere national debat om fremtiden for kontantbetalinger i Danmark, ifølge B.T.

Leif Voigt fremhæver det økonomiske aspekt af hans præference og forklarer: "Jeg vil gerne understrege, at jeg foretrækker, at folk betaler med kontanter på grund af de omkostninger, der er forbundet med gebyrer, når man bruger MobilePay." Leif Voigt bor i Brande i Midtjylland.

Debatten er blevet intensiveret efter, at Forbrugerombudsmanden nylig politianmeldte syv virksomheder for at afvise kontant betaling.

Samtidig leder HORESTA, en brancheorganisation for restaurations- og hotelbranchen, anstrengelserne for at udfordre den eksisterende lovgivning.

"Det giver ingen mening, at vi fortsat pålægger virksomheder at acceptere kontanter i 2023," siger Maria Olafsson, organisationens politiske chef.

Trods modstanden mod kontanter er Leif Voigt fast besluttet på at informere sine kunder om gebyrer i forbindelse med digitale betalinger.

Dette sker som reaktion på MobilePays beslutning om at hæve overførselsgebyret til næsten 1 procent. Selvom han ikke afviser betalinger via MobilePay, benytter han lejligheden til at oplyse kunderne om de pågældende gebyrer.

Denne tilgang afspejler en dybere bekymring for små virksomheders økonomiske sundhed i en stadig mere digitaliseret verden.