Nyt tiltag får danskerne til at juble: Du kan nu efterlade dit Rejsekort derhjemme

13/09/2023 08:10

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix
Der arbejdes på en løsning, der fuldstændigt kan erstatte behovet for det fysiske Rejsekort.

Mest læste i dag

I de seneste år er mange af de traditionelle fysiske kort blevet digitaliseret og overført til mobilen, herunder kørekort, dankort og sygesikringsbeviset. Et nyt initiativ gør det nu muligt at droppe Rejsekortet og blot have mobilen med dig, når du skal bruge offentlig transport.

Dog er det vigtigt at bemærke, at dette ikke er en direkte erstatning for det fysiske kort, som rapporteret af TV 2 Kosmopol.

Det første skridt mod digitalisering af rejsekortet er taget, da du nu kan downloade en app kaldet "RejseBillet." Ifølge Kasper Schmidt, direktøren for Rejsekort & Rejseplan A/S, tillader RejseBillet-appen køb af enkeltbilletter og pendlerkort, som kan bruges i busser, tog, metro og letbane. Med RejseBillet betales rejsen på forhånd, i modsætning til Rejsekortet, hvor billetprisen betales efter rejsens afslutning.

Det er dog vigtigt at bemærke, at passagerer, der bruger RejseBillet-appen, ikke opnår de samme rabatter som dem, der bruger det fysiske kort, da rejsen ikke betales ved rejsens afslutning.

På længere sigt er hensigten at gøre det muligt at tjekke ind og ud med mobilen, men af tekniske årsager er dette endnu ikke muligt. Kasper Schmidt forklarer: "Vi arbejder på at lancere en fuldt funktionel Rejsekort-app. Den vil blive frigivet, når vi har udviklet en brugervenlig, sikker og tilgængelig løsning. Vi er i øjeblikket i gang med at indhente tilbud til dette formål."

Du kan downloade appen fra App Store og Google Play.