Ny meningsmåling: 42 procent ønsker udgangsforbud nytårsaften.

29/12/2020 10:24

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Af de mange restriktioner, tiltag, opfordringer og dets lige, har udgangsforbud aldrig været aktiveret, men ifølge en ny meningsmåling ønsker næsten halvdelen af de adspurgte udgangsforbud nytårsaften.

Det drejer sig om en meningsmåling udført af Megafon for TV 2 og Politiken. I denne meningsmåling blev 1.003 danskere spurgt, om de ønskede udgangsforbud på årets sidste nat, hvortil 42 procent svarede ja.

45 procent af de adspurgte svarede nej til samme spørgsmål, og 12 procent var i tvivl.

Præcis hvordan udgangsforbuddet skulle fungere, er der dog ikke helt enighed om blandt de 42 procent der svarede ja. 15 procent af ’ja-siden’ ønskede et udgangsforbud fra kl. 01.00 nytårsnat, og 10 procent mente at forbuddet allerede bør gælde fra kl. 20.00.

Jan Pravsgaard Christensen, der er professor i immunologi ved Københavns Universitet, mener dog ikke at der er behov for sådan en restriktion på nytårsaften.

” Hvis folk tænker sig om og handler fornuftigt, som det lyder til på de her oplysninger, så tror jeg ikke, der er behov for flere restriktioner. Så vil hele julen, hvor vi har været lukket ned, gøre en forskel med hensyn til epidemien,” – Siger han til TV 2.

Megafon undersøgte ligeledes hvor mange de adspurgte skulle fejre nytår med, hvortil hele 85 procent svarede at festen ville blive med færre end 10, og 9 procent svarede præcis 10.