Netto med spændende nyhed: Kunderne er vilde med det

14/10/2023 05:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
"Vi er selvsagt enormt stolte."

Mest læste i dag

Netto og Too Good To Go har sammen med deres kunder nået en betydningsfuld milepæl i deres kamp mod madspild. Denne præstation blev nylig annonceret af Salling Group i en pressemeddelelse.

Over en million TGTG-poser, der var fyldt med fødevarer på randen af at blive smidt ud som spild, er nu blevet reddet takket være samarbejdet mellem dagligvarekæden Netto og madspildsorganisationen Too Good To Go. Disse poser indeholdt alt fra pålæg, konserves, bagerbrød og juicebrikker, der nærmede sig deres udløbsdato eller bedst-før-dato, til frugt og grøntsager med små defekter. Disse varer ender nu langt oftere på spisebordene i danske hjem i stedet for at blive kasseret som madspild. Dette er blot et eksempel på de mange fødevarer, som Netto og Too Good To Go har reddet siden 2020.

Netto og Too Good To Go fejrede for nylig en betydelig milepæl, da de nåede en million TGTG-poser fyldt med fødevarer til nedsat pris, der blev reddet fra at ende som madspild.

I dag kan Netto-kunder reservere disse poser via Too Good To Go-appen og hente dem i deres nærmeste Netto-butik. Kunderne har dermed muligheden for at bidrage til målet om at reducere madspild i alle Netto-butikker i Danmark. Netto-kæden har som målsætning at halvere sit samlede madspild inden 2030 sammenlignet med 2015.

Nettos direktør, Braw Bakir, udtaler: "Vi er selvfølgelig utroligt stolte af vores succesfulde samarbejde med Too Good To Go, som har gjort en markant forskel i kampen mod madspild. Vores kunder har virkelig taget imod den prisvenlige mulighed, især i en tid med stigende udgifter, der presser hverdagsbudgetterne."

Udover dette samarbejde står Netto og Too Good To Go bag initiativet "Madspildshjælpen," hvor de delte gratis overskudsmad ud på Brøndby Stadion for at øge opmærksomheden omkring fødevareusikkerhed og madspild.

På nuværende tidspunkt har Netto og Too Good To Go reddet over 1,1 millioner poser, hvilket svarer til at undgå udledning af 2.800 tons CO2e. Dette svarer til den årlige CO2-udledning fra over 300 danskere.

I gennemsnit afsætter Netto 35.000 Too Good To Go-poser hver måned, og næsten alle poser, ca. 98 procent af dem, bliver hentet af kunderne, hvilket minimerer madspildet i samarbejdet.

Too Good To Go-landedirektør Heidi Boye udtaler: "I dag smider vi en tredjedel af al den mad, vi producerer, væk. Dette svarer til at forlade et supermarked med tre indkøbsposer og bare smide den ene væk uden at samle den op. Hele 10 procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild, hvilket gør det til en af de mest meningsløse udfordringer i vores klimaindsats. Derfor er vi glade og stolte af vores samarbejde med partnere som Netto, der virkelig gør en indsats for at reducere madspild."

I løbet af det nuværende år har Netto og Too Good To Go øget antallet af reddede poser med over 26 procent sammenlignet med 2022.

Netto Danmarks direktør, Braw Bakir, tilføjer: "Kampen mod madspild har fået ny momentum det seneste år, især i takt med stigende dagligdagsomkostninger. Selvom det er en udfordring for mange, håber vi, at det kan øge bevidstheden om nødvendigheden af at udnytte alle fødevarer fuldt ud, inden de kasseres som spild."