Nets udsender vigtig advarsel til danskerne vedrørende 'MitID'

30/10/2023 06:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er det tid til, at danskerne skal spidse ører.

Mest læste i dag

Nu er danskere nødt til at udvise forsigtighed, da Nets har udsendt en yderst afgørende advarsel vedrørende MitID.

Det er almindelig viden, at NemID snart bliver fortid.

Derfor kan man formode, at der er personer, der vil bistå de resterende danskere, der stadig anvender NemID, med at skifte til den nye login-løsning. Ikke desto mindre er det ikke tilrådeligt at stole ukritisk på de beskeder, man modtager.

Der er nemlig en autentisk svindel-email i omløb, som man bør være yderst opmærksom på.

Advarslen, der er blevet udsendt via appen 'Mit Digitale Selvforsvar,' kan læses nedenfor.

"En ny svindel-email udgiver sig for at vedrøre overgangen fra NemID til MitID. Emnefeltet kan formuleres som 'Afbrydelse af adgangen til digitale tjenester!'

Svindlernes email begynder med: 'MitID! Kære borger, Vi ønsker at informere dig om en vigtig ændring vedrørende adgangen til digitale tjenester. Som du måske allerede er bekendt med, bruger du i øjeblikket NemID til forskellige online handlinger. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at for at sikre en mere moderne og sikker adgang til digitale tjenester, er det nødvendigt, at du skifter fra NemID til MitID inden for de næste 24 timer.'

Emailen angiver, at den kommer fra 'tjeneste/MitID,' men det er svindel. Der findes et link, som påstås at føre til 'vores web-App.' Undlad at klikke på linket eller besvare emailen; den kan blot slettes.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende mails med forbindelse til Nets, der indeholder forsøg på svindel, til phishing-alerts@nexigroup.com."

Nedenfor kan du se et eksempel på den svindel-email, som er i omløb.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar