Nets med vigtig advarsel til danskerne

21/11/2023 09:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nets har nu udsendt en vigtig advarsel til danskerne.

Mest læste i dag

Nets er sandsynligvis et kendt navn for mange danskere, men der er også dem, der ikke er helt klar over, hvad virksomheden faktisk indebærer.

Nets er en betydningsfuld nordisk udbyder af omfattende betalings-, kort- og informationsservices. På nuværende tidspunkt har Nets udsendt en advarsel gennem appen 'Mit digitale selvforsvar', som det er vigtigt at være opmærksom på.

Nedenfor kan du læse hele advarslen.

"Svindlere forsøger at bedrage modtagere af en e-mail til at klikke på et link ved at påstå, at en transaktion er blevet betalt to gange ved en fejl. Afsenderne udgiver sig for at være Nets A/S.

Emnet er ”RE: Du har en ny besked fra Nets!”.

Mailen indledes med: ”Kære kunde, Vi informerer dig om, at din seneste transaktion ved en fejl blev betalt to gange. Vi inviterer dig til at anmode om en hurtig refusion ved at klikke på linket nedenfor: <link> Bemærk: Indløsningslinket er kun gyldigt i 12 timer.”

Mailen benytter en velkendt taktik, hvor den understreger, at der kun er kort tid til rådighed for at løse problemet.

Dette gøres af afsenderne for at undgå, at modtageren tænker yderligere over meddelelsen eller undersøger nærmere, f.eks. ved at kontakte sin bank.

Formålet er at narre modtagerne af e-mailen til at besøge en side og indtaste deres kontooplysninger. Vi opfordrer dig til ikke at svare på e-mailen; den kan blot slettes.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende e-mails, der relaterer sig til Nets og indeholder forsøg på svindel, til phishing-alerts@nexigroup.com."

Nedenfor kan du se et eksempel på den bedrageriske besked.

Foto: Mit digitale selvforsvar