Nets advarer alle brugere af MitID: Sådan skal du gøre

29/11/2023 06:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nets udsender en advarsel til alle med MitID.

Mest læste i dag


Det er vigtigt at udvise forsigtighed, da Nets netop har udsendt en afgørende advarsel til danskere med MitID.

Der er i øjeblikket i omløb en bedragerisk besked, der forsøger at lokke modtageren ind på en falsk hjemmeside, hvor vedkommende bedes om at indtaste sine kontooplysninger.

Det er afgørende, at man ikke falder for dette.

Beskeden hævder, at Nets har forbedret sikkerheden omkring MitID. Yderligere advarer de om, at manglende opdatering kan medføre blokering af MitID.

Herefter inkluderer de et link, der angiveligt fører til opdateringen, men dette bør man naturligvis undlade at klikke på. Det anbefales at slette sms'en, hvis man har modtaget den.

Hele advarslen, der er udsendt via appen 'Mit digitale selvforsvar', kan findes her.

"En sms forsøger at lokke ofre til en forfalsket webside. Beskeden ser ud til at komme fra Nets og lyder: ”Nets har opdateret sikkerheden. Manglende overholdelse kan blokere dit MitID. Opdater her: <link>”

Dette er bedrageri.

Bagmændene forsøger at narre modtagerne af sms'en til at besøge en side og indtaste deres kontooplysninger. Man bør undlade at svare på sms'en og kan med fordel slette den.

For at støtte Nets opfordres det til at videresende mails eller sms'er med forsøg på svindel, der er relateret til Nets, til phishing-alerts@nexigroup.com."

Nedenfor vises et eksempel på den bedrageriske besked.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar