Flere nærmer sig vanvidskørsel: Nu bliver der sat automatisk fartkontrol op

08/03/2021 10:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Hvis du kører for stærkt på disse strækninger, vil du i fremtiden blive fanget på Rigspolitiets kamerarulle.

Hvis du kører for stærkt på vej over Storebælt eller Øresund, vil du i fremtiden blive fanget på Rigspolitiets kamerarulle.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse. 

Alt for mange bilister trykker speederen i bund, når de skal over Storebæltsbroen eller Øresundsforbindelsen. Mange gør det endda så eftertrykkeligt, at de rammer grænsen for vanvidskørsel.

Derfor har transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup arbejdet for at få sat kameraer op, som vil fotografere de bilister, som kører for stærkt.

"Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt. I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget – og i den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK, som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største broforbindelser," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kameraerne til de to strækninger, hvor den automatisk trafikkontrol (ATK) er planlagt, er indkøbt og ved at blive sat op, lyder det i pressemeddelelsen.

Skal tændes hurtigst muligt

Transportministeriet vil nu i samarbejde med Justitsministeriet sikre, at der på myndighedsniveau tages de nødvendige skridt for, at den automatiske fartkontrol på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen kan blive tændt hurtigst muligt, så de kan hjælpe med at fange flere fartsyndere.

"Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Senest har vi vedtaget en række strafskærpelser mod vanvidskørsel i Folketinget. Der er samtidig behov for andre løsninger til at øge trygheden i trafikken. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund," siger justitsminister Nick Hækkerup.

Det er forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen vil blive tændt i 2022.