Mor opdager blå mærker på baby, viser sig at være alvorlig symptom

30/12/2021 09:15

|

Christina Hansen

Foto: The Mirror

Mest læste i dag

Nålestik og pletter på babys albue viser sig at være symptom på livstruende sygdom.

Charlotte Shaughnessy fra Swansea fortæller , hvordan hun fandt nålestik og blå mærker på hendes 10 måneder gamle baby Isla, og da hun tog hende på hospitalet, blev hun chokeret over at opdage, at det var symptomer på leukæmi

Charlotte Shaughnessy fra Llansamlet, Swansea, opdagede, at de mørke pletter, der spredte sig over Islas krop (hendes 10 måneder gamle datter), var resultatet af livstruende lave blodpladeniveauer forårsaget af kræften.

For seks måneder siden tilbragte Isla sin første fødselsdag på hospitalet og gennemgik tre runder med kemoterapi, men mens hun står over for yderligere behandling forude, har læger fortalt familien, at udsigterne er positive, det rapporterer WalesOnline.

"På trods af alt, hvad der bliver kastet over Isla, og hvad hendes lille krop går igennem, er hun altid den lykkeligste lille pige med det største smil på læben," siger Charlotte.

Familien ønsker at øge bevidstheden om blå mærker, som kan være et afgørende advarselstegn.

Charlotte Shaughnessy siger, at hun var chokeret over at finde ud af, at hendes datter havde leukæmi

Charlotte, 28, fortæller WalesOnline, at det var i slutningen af ​​juni, hun bemærkede, at Isla ikke opførte sig som sit normale jeg.

"Hun var meget klæbrig, irritabel, træt, og ville ikke spise - almindelige tegn på, at man var ved at få tænder," siger hun.

"Et par dage senere begyndte tilfældige blå mærker at dukke op såvel som små nåleprikker. Det var steder, man ikke ville forvente så som et på hendes albueområde og krybende op af rygraden."

"Jeg kom hjem fra arbejde omkring kl. 20.45, og gik op for at tjekke til Isla og kysse hende godnat som normalt," siger Charlotte. "Med det samme kunne jeg se, at hendes blå mærker var blevet værre, og så slog mit moder instinkt ind, og jeg vidste bare, at der var noget galt med vores lille pige.

Isla har været i behandling den seneste måned, og lægerne er positive over hendes tilstand

Charlotte få at vide, at hendes datter har fået leukæmi.

"Det splitsekund knuste hele min verden. Jeg kan bare huske, at jeg skreg og faldt sammen på gulvet. Hvordan kunne det her ske med vores 10 måneder gamle babypige? Hun havde aldrig været syg før."

Charlotte måtte bringe nyheden til Rich (Islas far), som var hjemme og passede deres andet barn, seks-årige Cody.

"Jeg kunne ærligt talt ikke tro, hvad jeg var ved at fortælle ham," siger hun. ”Jeg kunne ikke få ordene ud, og lægerne måtte overtage opkaldet.

"Den følgende morgen havde Isla brug for en blodpladetransfusion, før hun blev overført til Noah's Ark Children's Hospital i Cardiff til yderligere test i weekenden.

"I mandags blev vi ramt af de værst tænkelige nyheder, ord, der vil forfølge os resten af ​​vores liv: 'Det er bekræftet, at din datter er blevet diagnosticeret med akut lymfatisk leukæmi hos spædbørn'."

Charlotte kan huske, at hun kun stillede lægerne ét spørgsmål: "Skal vores lille pige dø?"

Men heldigvis var Islas tilstand ikke terminal.

Hun husker de seneste seks måneder som en "hvirvelvind" af kemoterapi, kirurgi, scanninger og generel anæstesi samt lumbale punkturnåle indsat mellem knoglerne i Islas rygsøjle.

Isla tilbragte sin første fødselsdag på hospitalet efter at have fået en blodinfektion.