Medie afslører: Dette genåbner på mandag

09/03/2021 13:37

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Ifølge Politikens kilder vil blandt andet efterskoler og højskoler i hele landet åbne op fra på mandag.

Det har længe været varslet, at der ville ske en yderligere genåbning af Danmark i den kommende uge. Nu melder Politiken ud, at de ved, hvad der kommer til at åbne op fra på mandag.

Politiken skriver, at deres kilder beretter om, at alle efterskoler samt højskoler i hele landet kommer til at genåbne fra på mandag.

Ifølge Politiken er ovenstående de to sikre punkter, men der kan komme en større genåbning.

Regeringen og støttepartierne ventes nemlig at præsentere en plan for, hvad der kommer til at genåbne i den kommende uge, eftersom de har holdt forhandlinger om netop dette siden i går aftes.

Aftalen er indgået mellem regeringen samt SF, Radikale og Enhedslisten.

De blå partier heriblandt Venstre ønsker, at de liberale erhverv også kan få lov til at åbne, men dette er der ikke noget nyt om endnu.

Det ville også komme som en større overraskelse, hvis de liberale erhverv er med i aftalen, da hverken Mette Frederiksen eller de røde partier har ønsket, at disse skulle åbne hurtigst muligt.

Mette Frederiksen indkalder til pressemøde

Statsministeren har allerede tidligere på dagen indkaldt til pressemøde. Dette pressemøde er dog ikke angående coronasituationen i Danmark.

Anledningen er denne gang ikke den igangværende coronakrise, men derimod at Danmark er kandidat til at blive medlem af FN's Sikkerhedsråd. Det oplyser Statsministeriet, der har indkaldt til pressemødet.

Det vides ikke, om Mette Frederiksen indkalder til yderligere et pressemøde, når de er klar til at præsentere den kommende genåbning fra på mandag.