Mangler du ét juletræ på din skrabejulekalender? Flest danskere fra denne landsdel vinder

23/12/2021 07:46

|

Christina Hansen

Foto: Danske spil

Mest læste i dag

Noget tyder på, at midtjyderne og københavnerne bare er lidt bedre til at skrabe juletræer frem på Quicks ikoniske skrabejulekalender.

Voksenjulekalenderen fra Danske Spil er en klassiker og har været en favorit i de danske hjem siden 1994, hvor det første eksemplar kom på gaden.

I de seneste 23 dage har danskerne skrabet på livet løs i håb om at gøre den 24. december ekstra indbringende ved at skrabe det magiske 10. juletræ og dermed vinde den helt store præmie på én million kroner.

For de fleste bliver det ved spændingen, og mange kender sikkert til oplevelsen af kun at mangle ét enkelt juletræ. Og så rejser spørgsmålet sig: Er der overhovedet nogen, der skraber 10 juletræer?

Ja, det er der.

Her kan du få et overblik over, hvor mange der har skrabet sig til en ekstra julegave på en million kroner over de seneste 10 år. Og hvor de har gjort det.

38 vindere af hovedpræmien siden 2010
Alene i 2020 var der fire heldige vindere af hovedpræmien på Quicks skrabejulekalender.

Siden 2010 til og med 2020 er der 38 danskere, der har været så heldige at skrabe 10 juletræer frem på deres julekalender.

- Den klassiske Quick-skrabejulekalender er med til at gøre den danske jul til den helt særlige tid, som den er, og for mange danskere er vores skrabejulekalender en fast del af julen på samme måde, som eksempelvis æbleskiver er. Det er en stor glæde for os, at vi de seneste ti år har kunne give så mange danskere en ekstra stor julegave, fortæller Camilla Dalgaard Pedersen, Brand Manager i Danske Spil.

Heldige midtjyder
Når man zoomer ind på danmarkskortet for at finde det område, hvor der bliver skrabet flest hovedpræmier, så stikker to regioner ud.

Siden 2010 har der været 11 millionvindere i Region Syddanmark. Det er én mere end Region Hovedstaden, mens Region Midtjylland og Region Sjælland har haft hhv. 8 og 7 vindere af milliongevinsten. Region Nordjylland og har hver især haft én Grønland.

- Vores skrabejulekalender giver både spænding og hygge i de danske hjem, og historisk set ser Rønne ud til at være den helt rigtige by at købe kalenderen i, hvis man går efter at skrabe ti juletræer, fortæller Camilla Dalgaard.

I Rønne, der hører under Region Hovedstaden, er der nemlig fundet to millionvindere.

- Vi ved, at mange danskere drømmer om milliongevinsten, men der er som bekendt også flere kombinationer i vores skrabejulekalender, der udløser en præmie og som kan gøre julen lige dét bedre i de danske hjem, understreger Camilla Dalgaard Pedersen.

Fun facts om vindere siden starten i 1994:

  • Siden 1994 har 65 danskere vundet den store milliongevinst. Det er inklusiv en vinder i år, der skrabede 10 juletræer allerede i starten af december.
  • Der er vundet to gange i Bilka Næstved. Hhv. i 2009 og 2013.
  • Der er vundet to gange i Skaaning Vin i Rødovre med 22 års mellemrum. Hhv. i 1996 og i 2018.
  • Der er vundet 1 gang på Grønland. I Brugsen i Nanortalik i 2013.
  • Der er vundet 4 gange på Bornholm. I Neksø i 1997, Svaneke i 2000 og i Rønne i 2016 og 2018.