Mange danskere har oplevet stort problem med MitID: Sådan løser du det

08/11/2023 18:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En løsning på problemet, som mange danskere har oplevet, har nu set dagens lys.

Mest læste i dag

Mange danskere har stødt på udfordringer i forbindelse med MitID, når de har forsøgt at logge ind på deres netbank eller gennemføre online køb.

For øjeblikket er brugere af Samsung- og Google-telefoner i en særlig vanskelig situation, da de oplever problemer med brugen af MitID-appen, som spiller en afgørende rolle i den digitale identifikation for danskere.

De seneste opdateringer har medført alvorlige fejl i MitID-appen, og dette påvirker ejere af Samsung Galaxy S21 og S21FE samt Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro telefoner.

Det rapporteres af Komputer.

Disse problemer opstår især, når brugerne forsøger at bekræfte online køb eller logge ind på deres netbank. Appen meddeler en fejl, lukker ned, og kort efter modtager brugerne en sms fra MitID, der meddeler permanent spærring.

MitID har identificeret fejlene, som primært findes i Samsung-telefoner med Android 13 og i Google-telefoner med MitID-app version 3.2.1.

På MitIDs officielle hjemmeside opfordres brugerne til at undlade at opdatere MitID-appen til version 3.2.1 på Google-telefonerne, indtil problemet er løst.

Sådan løser du problemet

Løsningen for dem, der allerede er blevet påvirket af fejlen og har fået spærret adgangen til MitID, er at genaktivere MitID. Dette kan gøres på MitID.dk eller ved at kontakte Borgerservice. Alternativt kan brugere med et pas ved hånden udføre genaktiveringsprocessen direkte på deres telefon ved at følge disse trin:

  1. Åbn MitID-appen og vælg Indstillinger.

  2. Vælg Fjern bruger.

  3. I indstillingerne, tryk på Aktiver MitID.

  4. Vælg pas/ID-kort.

Det er værd at bemærke, at Samsung allerede har udsendt en sikkerhedsopdatering til Samsung Galaxy S21 og S21FE, som retter fejlen med MitID. Brugere opfordres til at opdatere deres telefoner med det samme.