Mange danskere er endnu ikke klar over det: Nu kan du gøre det direkte i e-Boks

21/01/2024 07:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er lige meget, hvilken bank man har!

Mest læste i dag

E-Boks og Mastercard har indgået et nyt samarbejde om fakturabetaling baseret på open banking, hvilket giver danskere mulighed for at betale sikkert med deres bankkonto direkte i e-Boks.

Formålet er blandt andet at nå ud til de over 60 procent af danskerne, der ifølge en nylig undersøgelse ikke ønsker at betale regninger via links i deres personlige e-mail-indbakke.

En nylig undersøgelse foretaget af e-Boks blandt 2.000 danskere viser, at 63 procent af brugerne ikke har tillid til at betale deres fakturaer via links, som de modtager i traditionelle e-mails. Dette skyldes en stigende skepsis blandt danskerne, når de modtager mails fra afsendere, der opfordrer til betaling eller indtastning af personlige oplysninger.

"Vores seneste undersøgelse bekræfter, at forbrugerne er blevet meget opmærksomme på online-svindel. To ud af tre danskere oplever ofte eller indimellem phishing på mail eller SMS," forklarer Ulrik Falkner Thagesen, CEO hos e-Boks, i forbindelse med lanceringen af den nye mulighed.

CEO'en understreger, at e-Boks er en sikker platform for betalinger og nyder tillid blandt brugerne. Denne tillid og sikkerhed danner baggrund for det nye samarbejde mellem e-Boks og Mastercard om en innovativ betalingsløsning.

Betaling i én proces

Mastercards løsning baserer sig på konto-til-konto betalinger, også kendt som 'open banking' betalinger, hvor borgeren betaler sikkert med deres bankkonto direkte i e-Boks. Dette reducerer friktionen ved betalinger, hvilket forventes at øge konverteringsraterne, da brugerne har stor tillid til både e-Boks som platform og de dokumenter, de modtager der.

"e-Boks har høj troværdighed blandt danskerne, og med det nye samarbejde forventer vi at øge kendskabet til open banking betalinger betydeligt. e-Boks har den største brugerandel i Danmark, og dette samarbejde betragtes som en bekræftelse på vores betalingsløsning gennem en effektiv og betroet kommunikationsplatform," udtaler Christina Trauboth, Vice President for Open Banking Sales hos Mastercard.

I fremtiden vil forbrugerne kunne foretage fakturabetaling mere gnidningsløst, når de modtager fakturapost i e-Boks, takket være dette samarbejde. Dette adskiller sig fra mange andre betalingsformer, hvor man ofte skal skifte mellem netbank og indbetalingskort samt manuelt indtaste information.

"Vores betalingsløsning bygger på open banking, hvilket giver borgeren mulighed for at betale en faktura ved blot at klikke på et link og godkende betalingen i samme vindue. Dette samarbejde gør det nemt og gnidningsfrit for borgeren at betale regningen på ét sted og mindsker risikoen for manuel indtastning i netbanken. Med open banking-løsningen på plads kan e-Boks-brugere betale deres regning, hvor de modtager den, direkte fra deres bankkonto," forklarer Christina Trauboth.