Læges afsløring overrasker: Det fortryder folk lige inden døden

02/07/2023 18:30

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
En læge har benyttet sig af det sociale medie Tiktok, til at dele personlige oplevelser af hvordan det er når patienter dør, og ikke mindst, hvad deres største fortrydelser er.

Mest læste i dag

Uanset hvor bevidst man er, om at døden er livets uundgåelige endestation, kan de være meget svært overhovedet at forstå konceptet, og alle kulturer og civilisation, har derfor deres egen forklaring på hvad døden er, og hvor den føre os hen. 

Men det med at dø, er nok noget man skal opleve for at begribe. Hele konceptet er på sin vis meget mystisk. Hvilke tanker går der eksempelvis igennem hovedet, lige inden man forlader verden?

Det spørgsmål har en læge forsøgt at svare på, ved hjælp af personlige erfaringer og sin Tiktok-profil.

"Hold op med at bekymre dig om, hvad andre mennesker tænker"

Ifølge TikTok-brugeren @tripat.sahi er det gerne fortrydelser der bliver udtrykt på dødslejet, og kvinden fortæller om særligt en ting, vi alle skal gøre, så vi ikke fortryder vores beslutninger til sidst på livets lange rejse.

Hun sagde: "Tag dette fra en person, der arbejder med døende patienter hver dag ... Bogstaveligt talt, de er på deres dødsleje venter på at dø. Hold op med at bekymre dig om, hvad andre mennesker tænker om dig. Hold op med at bekymre dig om, hvad de vil tænke om dig, hvis du prøver at gøre noget, hvis du prøver at arbejde hen imod dine drømme.

Hun fortsatte: "Bare stop med at tænke over, hvad andre mennesker tænker om dig, fordi du ønsker dig ikke - tro mig - du ønsker dig ikke at være på dit dødsleje, og se tilbage på dit liv og tænker ... wow, jeg levede mit liv for en anden, for at opfylde andre folks forventninger og for at opfylde andre folks ønsker og drømme, og jeg har aldrig haft modet til at gøre, hvad jeg rent faktisk ønskede at gøre i livet,”

Det giver vel ret god mening, at når man stirrer døden i ansigtet, betyder andres meninger meget lidt. Ikke desto mindre synes det, at være bevidst om andres tanker om en selv, simpelthen at være et vilkår for livet - Noget flere brugere også nævner i videoens kommentarspor.

Ingen tænker på dig

TikTok-videoen er blevet set mere end 243.000 gange, og har, nok grundet emnet, der på et tidspunkt bliver relevant for os alle, indsamlet en stor mængde kommentarer.

En skriver blandt andet: ‘Fortrydelse er min største frygt, og det er jeg glad for, at det er.'

En anden bruger støtter lægens budskab, dog med et lidt andet syn på sagen og kommenterede: "Sandheden er, ingen tænker på dig, de har for travlt med at tænke på sig selv, og hvad alle tænker om dem."

Det er svært at argumenterer mod en læges personlige erfaringer, men om alle på dødslejet fortryder at have taget hensyn til hvad andre tænker, er noget svært at sige.

Budskabet fejler dog absolut ingenting.